Siguranta de care au nevoie copiii dumneavoastra, oferita de Windows 8 - partea 2/3

Adaugarea site-urilor la favorite, utilizarea si organizarea preferintelor in Internet Explorer
link_category
Adrian Viziteu

Articol publicat de Adrian Viziteu

Invatati cum sa setati limitele de siguranta, de timp, accesul la site-uri si cum sa blocati la descarcarile de fisiere si jocuri de pe Internet.

Setarea limitelor de siguranta si modalitatea prin care copilul dumneavoastra utilizeaza PC-ul

Prin monitorizarea conturilor copiilor dumneavoastra cu ajutorul Siguranta familiei, intelegeti mai bine daca isi termina temele pentru acasa sau petrec prea mult timp online. Aceste informatii va pot ajuta sa setati anumite limite de activitate pe PC pentru fiecare copil, inclusiv cand li se permite sa utilizeze PC-ul, ce jocuri si aplicatii pot utiliza si ce aplicatii pot vedea sau descarca in Magazinul Windows.

Puteti sa setati si sa gestionati toate aceste limite pe web, de oriunde. Conectati-va la site-ul web Siguranta familiei, atingeti sau faceti clic pe numele copilului ale carui setari doriti sa le modificati si urmati instructiunile de acolo.

Nota De asemenea, puteti sa gestionati Siguranta familiei pe fiecare PC individual al familiei, daca preferati.
   
Setarea limitelor de timp pe are copilul il petrece in fata PC-ului

Exista doua modalitati de limitare a duratei de timp pe care copilul o petrece la computer. O durata permisa determina cate ore pe zi poate copilul sa utilizeze computerul. De exemplu, puteti sa-i permiteti sa petreaca doua ore pe zi la computer in timpul saptamanii, dar sa-i oferiti mai mult timp in weekend. O interdictie seteaza orele la care utilizarea oricarui computer este interzisa (de exemplu, dupa ora de culcare sau in timpul orelor de scoala).

1. Atingeti sau faceti clic pe Limite de timp, apoi faceti unul din urmatoarele lucruri:

2. Atingeti sau faceti clic pe fila Permisiune, asigurati-va ca este activata durata permisa, apoi alegeti numarul de ore si minute in care copilul poate utiliza PC-ul, in timpul zilelor de lucru sau in timpul weekendurilor.

3. Atingeti sau faceti clic pe fila Interdictie, asigurati-va ca sunt activate orele de interdictie, apoi selectati intervalele de timp din fiecare zi in care copilul nu poate utiliza deloc PC-ul.
   
Setarea limitelor pe site-urile web pe care le poate vizita copilul

Exista doua modalitati de limitare a continutului internet pe care copilul il poate vedea. Puteti sa utilizati filtrarea web pentru a seta categoriile mari de site-uri pe care copilul le poate vizita. De exemplu, puteti sa-i permiteti sa vada site-uri web despre care se stie ca sunt de interes general sau prietenoase cu copiii si sa blocati automat toate site-urile care furnizeaza continut pentru adulti. De asemenea, puteti sa permiteti sau sa blocati site-uri web individuale sau chiar anumite pagini din interiorul unui site, dupa adresele lor web sau URL-uri.
Pentru a filtra toate site-urile web dupa categorie

1. Atingeti sau faceti clic pe Filtrare web, apoi atingeti sau faceti clic pe Nivel de restrictie

2. Asigurati-va ca este activata filtrarea web, apoi utilizati glisorul pentru a alege ce categorii de site-uri web poate sa viziteze copilul.

Permiteti sau blocati anumite site-uri web

1. Atingeti sau faceti clic pe Filtrare web, apoi atingeti sau faceti clic pe Lista de permisiuni sau de blocari

2. Asigurati-va ca este activata filtrarea web, introduceti o adresa web specifica, apoi atingeti sau faceti clic pe Se permite sau Se blocheaza, dupa caz.

3. Puteti sa adaugati mai multe adrese web pe aceasta pagina, una cate una. De asemenea, puteti sa alegeti sa aplicati aceleasi permisiuni pentru un site web in cazul mai multor membrii ai familiei.

Permiteti sau blocati descarcarile de fisiere

De asemenea, puteti sa limitati ce anume poate descarca copilul din internet, astfel incat sa nu descarce un virus sau alt program software nedorit.

1. Atingeti sau faceti clic pe Filtrare web, apoi atingeti sau faceti clic pe Nivel de restrictie

2. Asigurati-va ca este activata filtrarea web. Sub Descarcari de fisiere, bifati caseta de selectare Blocati descarcarile de fisiere de pe web pentru a nu permite copilului sa descarce aplicatii, jocuri si alte fisiere de pe internet. (Pentru a permite copilului dvs. sa descarce fisierele, debifati caseta pur si simplu de selectare.)

Setati restrictii pentru jocuri si aplicatii

Setarea limitelor pentru jocurile si aplicatiile pe care copilului i se permite sa le utilizeze se aseamana cu setarea restrictiilor pentru site-urile lor web: puteti sa setati un nivel de evaluare bazat pe varsta si continut pentru toate jocurile si pentru aplicatiile pe care le poate vedea in sau descarca din Magazinul Windows sau puteti sa permiteti sau sa blocati titluri specifice, individuale.
Pentru a utiliza Magazinul Windows si nivelurile de evaluare pentru jocuri

1. Atingeti sau faceti clic pe Restrictii joc, apoi atingeti sau faceti clic pe Evaluare.

2. Asigurati-va ca restrictiile sunt activate, apoi utilizati glisorul pentru a alege un nivel de evaluare. De asemenea, puteti sa utilizati un sistem de evaluare diferit al jocurilor, daca preferati.

Windows Store si-a fundamentat restrictiile de descarcare pe restrictiile de joc pentru un copil, in Siguranta familiei.

Permite sau blocati anumite jocuri

1. Atingeti sau faceti clic pe Restrictii joc, apoi atingeti sau faceti clic pe Lista de jocuri. Asigurati-va ca sunt activate restrictiile de joc.

2. Selectati optiunile pentru anumite jocuri, dupa caz.

Setati celelalte restrictii pentru aplicatii

De asemenea, puteti sa decideti daca permiteti copilului sa utilizeze alte aplicatii si software, indiferent daca sunt descarcate sau nu de la Magazinul Windows.

1. Atingeti sau faceti clic pe Restrictii aplicatii.

2. Asigurati-va ca sunt activate restrictiile pentru aplicatii, apoi alegeti aplicatiile disponibile pe care doriti sa le permiteti sau sa le blocati, dupa caz.
   
Gestionarea solicitarilor copiilor

In timp, setarile pe care le aplicati activitatilor de pe computerele familiei pot sa se schimbe. De exemplu, copilul dvs. poate sa doreasca sa descarce si sa joace un joc despre care vorbeste toata lumea, sa faca o cercetare pe internet pentru o tema data la scoala sau sa petreaca mai mult timp pe PC pentru a termina o tema pentru acasa. In Siguranta familiei, copiii va pot trimite solicitari prin e-mail pentru aplicatii noi, jocuri sau site-uri web pentru care doresc permisiunea sa le utilizeze. Puteti sa rezolvati individual aceste solicitari, dar le puteti gestiona si pe toate la un loc, pe site-ul web Siguranta familiei.

1. Atingeti sau faceti clic pe Solicitari.

2. Solicitarile recente de permisiuni sunt organizate dupa categorie.

3. Langa fiecare solicitare, atingeti sau faceti clic pe lista verticala de sub Raspuns si alegeti o actiune.

Nota Puteti sa permiteti tuturor copiilor sau numai copilului pe care l-ati selectat sa utilizeze site-ul web, jocul sau aplicatia in cauza. La fel, puteti sa blocati un element pentru un singur copil sau pentru toti copiii. Site-urile web, jocurile si aplicatiile sunt adaugate in Lista de permisiuni sau lista Blocari dupa cum este cazul.

Periodic pe Zeti sunt publicate articole pe teme legate de Managementul Proiectului, Continuitatea Afacerii si Asigurarea Calitatii. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, daca intr-unul din rolurile asociate doresti sa te specializezi, sa te certifici, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi la newsletter-ul Zeti, pentru a te putea notifica de fiecare data cand publicam articole noi.

Spune-ti parerea

Management Proiecte

Management Proiecte

Despre Calitatea in cadrul Proiectului

de Adrian Viziteu

Calitatea este in general definita ca fiind o totalitate a caracteristicilor proprii sau alocate unui produs, unei persoane, unui proces, unui serviciu sau unui sistem care de sine statator poate dovedi ca intruneste asteptarile sau satisface nevoile,...

Management Proiecte

Pregatirea estimarilor

de Adrian Viziteu

Decizia ce priveste cat de mult timp si cate resurse sunt necesare pentru indeplinirea unei sarcini de lucru la standardele de performanta acceptate trebuie realizata prin identificarea tipului de resursa necesara. Anumite competente pot fi obligatorii, in...

Management Proiecte

Definirea riscului - Ce este riscul?

de Adrian Viziteu

Ce este riscul? Riscul este un eveniment incert sau un set de evenimente care, daca se concretizeaza, exercita un efect, de obicei advers, asupra indeplinirii obiectivelor proiectului. Riscul este alcatuit dintr-o combinatie a unei amenintari percepute sau...

Management Proiecte

Management Proiecte

Principiile de gestionare in cadrul proiectului

de Adrian Viziteu

Scopul metodologiei de proiect este de a pune la dispozitie o metoda care sa poata fi aplicata indiferent de marime, tip, organizatie, locatie sau cultura. Acest lucru este posibil doar daca metodologia de gestionare a proiectului aleasa se bazeaza pe...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Exemplu de Elemente de Gestionare a Proiectului

de Adrian Viziteu

Pentru un proiect mic, luandu-se decizia de a combina procesele Demararea Proiectului si Initierea Proiectului, nu a fost elaborat Rezumatul Proiectului. In schimb, echipa care gestioneaza proiectul a folosit Mandatul Proiectului pentru a elabora...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Revizuirea statusului Etapei de Proiect

de Adrian Viziteu

Daca proiectul nu este verificat la intervale de timp regulate, apare pericolul de a scapa de sub control. Trebuie sa existe un echilibru intre planificarea in avans si reactiile la evenimentele proiectului. Pentru a putea lua decizii constiente si...

Management Proiecte

Criteriile de acceptanta in cadrul proiectului

de Adrian Viziteu

Criteriile de acceptanta ale proiectului formeaza o lista prioritara a unor atribute definite si masurabile necesare unui set de elemente care trebuie acceptate de principalele parti care detin interese in proiect. Cateva exemple pot fi usurinta cu care...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Nivelele de gestionare ale proiectului

de Adrian Viziteu

Cele 4 nivele de gestionare a proiectului sunt, de sus in jos: • Conducerea Companiei sau dupa caz, Conducerea Programului de Proiecte • Comisia de Conducere a Proiectului • Gestionarea proiectului de catre Managerul de Proiect • Livrarea proiectului...

Management Proiecte

Exemplu de structura de descompunere a riscului

de Adrian Viziteu

Riscurile financiare pot determina sau include riscuri ce privesc moneda in care se tranzactioneaza, riscuri ce privesc extinderea creditelor existente si riscuri ce privesc esecurile fata de clienti. Esecurile fata de clienti pot determina sau include...

Contact • Raporteaza problemele din site
© Zeti - Toate drepturile rezervate • Info portal • Harta site
Proiect realizat de StudioWeb

Zeti
Imbunatatirea Business Case-ului Proiectului
Gradarea si gestionarea severitatii problemelor aparute in Proiect
Responsabilitatile referitoare la problemele si schimbarile aparute in proiect
Deciziile ce privesc problemele si ingrijorarile aparute in proiect
Caracteristicile Comisiei de Conducere a Proiectului
Nivelele de gestionare ale proiectului
Exemplu de prioritate si severitate
Adaptarea metodologiei de proiect in functie de tipul proiectului
Strategia ce priveste Gestionarea Configuratiei Proiectului
Stabilirea modului de control ce priveste problemele si schimbarile aparute in cadrul proiectului
Problemele aparute in cadrul proiectului
Configuratia Proiectului
Motivele (din Business Case) pentru care este nevoie de proiectul in cauza
Definirea schimbarilor in cadrul proiectului
Introducere in Business Case
Schimbarile Aparute in Proiect
Responsabilitatile ce privesc riscurile in cadrul proiectului, in raport cu componenta "Riscurile Proiectului"
Bugetul de risc
Riscurile Proiectului - Pasul Comunicarea amenintarilor si oportunitatilor
Definitia proiectului, in raport cu Organizarea Proiectului
Raspunsuri ce privesc riscurile identificate intr-un proiect
Aplicarea componentelor de proiect si formatul acestora
Exemplu de responsabil cu riscul si de persoana care actioneaza asupra riscului
Riscurile Proiectului - Pasul Implementarea raspunsului in ceea ce priveste riscul
Riscurile Proiectului - Pasul Planificarea Raspunsurilor ce privesc Riscurile in cadrul Proiectului
StudioWeb by PorticoGlobal