Gasiti PC-uri, dispozitive si continut in retea cu ajutorul Windows 8

Adaugarea site-urilor la favorite, utilizarea si organizarea preferintelor in Internet Explorer
link_category
Adrian Viziteu

Articol publicat de Adrian Viziteu

Prima data cand va conectati la o retea, este posibil sa fiti intrebat daca doriti sa gasiti PC-uri, dispozitive si continut in retea si sa va conectati automat la dispozitive, cum ar fi imprimantele si televizoarele.

Activarea acestei setari va pregateste PC-ul pentru partajarea fisierelor si a dispozitivelor intr-o retea. Ea seteaza, de asemenea, automat setarile de securitate si de paravan de protectie adecvate pentru tipul de retea la care v-ati conectat. O puteti activa sau dezactiva in orice moment.

Pregatiti PC-ul pentru partajarea fisierelor si a dispozitivelor intr-o retea

1. Trageti cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, atingeti Setari, apoi atingeti Modificare setari pentru PC.

Daca utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta jos al ecranului, miscati in sus indicatorul mouse-ului, faceti clic pe Setari, apoi faceti clic pe Modificare setari pentru PC.

2. Atingeti sau faceti clic pe Retea, pe Conexiuni, apoi pe conexiunea dvs. de retea.

3. Activati Gasiti dispozitive si continut.

Gasiti dispozitive si continut

Nota Activati aceasta optiune pentru retelele de domiciliu, retelele mici de serviciu sau atunci cand cunoasteti persoanele si dispozitivele din retea si le acordati incredere. Aceasta setare permite PC-ului sa se conecteze la dispozitive din retea, de exemplu, la imprimante. Dezactivati optiunea pentru retelele din zone publice (de exemplu, din cafenele sau aeroporturi) sau atunci cand nu cunoasteti sau nu aveti incredere in persoanele si dispozitivele din retea.

Nota Aceasta setare nu este disponibila pentru retele de domeniu (de exemplu, daca aduceti acasa un laptop de serviciu).

Nota Activarea schimba setarile paravanului de protectie pentru a permite un anumit grad de comunicare, ceea ce poate constitui un risc de securitate. Daca stiti ca nu veti avea nevoie sa partajati fisiere sau imprimante, cea mai sigura alegere este de a o dezactiva.

Nota Dezactivarea blocheaza functionarea urmatoarelor aplicatii si servicii: Redare la, partajare fisiere, descoperire retea si instalarea automata a imprimantelor, televizoarelor si altor dispozitive de retea.

Gasiti elemente partajate intr-o retea

1. Trageti cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, apoi atingeti Cautare.
 
Daca utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta sus al ecranului, miscati in jos indicatorul mouse-ului, apoi faceti clic pe Cautare.

2. Introduceti Acest PC in caseta de cautare, apoi atingeti sau faceti clic pe Acest PC.

Locatia in care apar elementele partajate depinde de tipul de retea pe care o aveti si de sistemul de operare Windows care ruleaza pe PC-ul pe care il folositi pentru a gasi fisierele sau folderele partajate.

Daca intr-o retea nu vedeti elemente despre care stiti ca sunt partajate cu dvs., solicitati persoanei care le partajeaza sa va furnizeze calea (ar trebui sa inceapa cu \\numepc\). Introduceti aceasta cale in bara de adrese din Acest PC.

Daca nu vedeti elementele pe care le-ati partajat sub Retea, puteti personaliza vizualizarea folderelor in Acest PC, pentru a vedea ce elemente au fost partajate si persoanele cu care le partajati. Deschideti un folder care contine elementele despre care credeti ca sunt partajate. Pe fila Vizualizare, in grupul Aspect, atingeti sau faceti clic pe Detalii. Atingeti sau faceti clic pe Adaugare coloane, apoi pe Alegere coloane. Selectati Partajat si Partajat cu, apoi atingeti sau faceti clic pe OK.

Depanarea problemelor cu partajarea elementelor intr-o retea

Asigurati-va ca PC-urile se afla in acelasi grup de domiciliu sau grup de lucru si ca fiecare PC are un nume unic.

1. Atingeti sau faceti clic pentru a deschide Sistem.

2. Atingeti sau faceti clic pe Proprietati.

3. Pentru a modifica numele PC-ului sau al retelei, atingeti sau faceti clic pe Modificare setari. Este necesara permisiunea administratorului Este posibil sa vi se ceara o parola de administrator sau confirmarea optiunii dvs. 

  • Daca PC-ul dvs. se afla intr-un grup de lucru, utilizati aceeasi combinatie de nume de utilizator si parola pe fiecare PC. De exemplu, in cazul in care contul dvs. de pe un PC este „Monica” iar parola este „Ci0col@ta”, utilizati acelasi nume si aceeasi parola pe toate PC-urile din grupul de lucru.
  • Pe PC-urile care ruleaza Windows 7, Windows 8 sau Windows RT, asigurati-va ca ati activat partajarea pentru reteaua la care sunteti conectat. Va trebui sa faceti acest lucru pe fiecare PC pe care doriti sa-l utilizati pentru partajarea de elemente. Pe PC-urile care ruleaza Windows 8.1 sau Windows RT 8.1, asigurati-va ca ati activat glisorul Gasiti dispozitive si continut.
  • Daca aveti in continuare probleme, asigurati-va ca sunt activate descoperirea de retele, partajarea de fisiere si imprimante si partajarea de foldere Publice pentru toate PC-urile din grupul de domiciliu sau grupul de lucru.

1. Atingeti sau faceti clic pentru a deschide setarile Partajare complexa.

2. Extindeti profilul curent.

  • Daca aveti o retea de domiciliu si un PC care este membru intr-un domeniu (de exemplu, daca veniti acasa cu un laptop de la serviciu), puteti deschide fisiere si foldere care se afla pe PC-ul de domiciliu utilizand laptopul de la birou, dar nu si invers. Asigurati-va ca exista parole pentru conturile de utilizator de pe PC-urile de domiciliu. Pentru a deschide elemente utilizand laptopul de la serviciu, poate fi necesar sa introduceti numele de utilizator ca nume pc domiciliu\nume utilizator, apoi sa furnizati parola.
  • Asigurati-va ca PC-ul cu fisierele si folderele partajate este pornit si nu este in modul de repaus sau de hibernare. In Acest PC, atingeti sau faceti clic pe bara de adrese, apoi introduceti \\numecomputer pentru a va asigura ca nu exista probleme cu conexiunea la retea.
  • Asigurati-va ca utilizati un singur paravan de protectie si ca este configurat sa permita grupurile de domiciliu sau grupurile de lucru.
  • Daca doriti sa deschideti fisiere si foldere partajate care se afla pe un PC pe care ruleaza Windows XP de pe un PC pe care ruleaza Windows 8.1 sau Windows RT 8.1, se recomanda sa puneti elementele in folderul Documente partajate. Apoi, faceti clic dreapta pe elementul pe care doriti sa-l partajati, faceti clic pe Partajare si securitate, apoi bifati caseta de selectare Se partajeaza acest folder in retea. Daca doriti sa editati elementele partajate de pe alte PC-uri din retea, bifati caseta de selectare Se permite utilizatorilor din retea sa modifice fisierele.

Periodic pe Zeti sunt publicate articole pe teme legate de Managementul Proiectului, Continuitatea Afacerii si Asigurarea Calitatii. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, daca intr-unul din rolurile asociate doresti sa te specializezi, sa te certifici, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi la newsletter-ul Zeti, pentru a te putea notifica de fiecare data cand publicam articole noi.

Spune-ti parerea

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Raportarea progresului in cadrul proiectului

de Adrian Viziteu

Frecventa raportarii trebuie sa reflecte nivelul de control necesar, existand aici variatii pe masura de proiectul se deruleaza. De exemplu, (1) in timpul etapei de proiectare frecventa de raportare poate fi mai mica decat ulterior, cand proiectul se...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Metodele de evaluare in cadrul proiectului

de Adrian Viziteu

Metodele de evaluare reprezinta mijloace prin care elementele proiectului in varianta finala sunt evaluate pentru a vedea daca acestea servesc scopului proiectului. Exista 2 tipuri de metode de evaluare, in functie de posibilitatile de a defini criterii de...

Management Proiecte

Management Proiecte

Ce este planificarea?

de Adrian Viziteu

Planificarea reprezinta actul sau progresul de elaborare si intretinere a unui Plan de Proiect. Termenul este de asemenea folosit pentru a descrie procedurile folosite in mod formal, precum crearea documentelor si a diagramelor necesare. Planificarea...

Management Proiecte

Incheierea unui Proiect - activitati specifice

de Adrian Viziteu

Activitatile din cadrul procesului Incheierea unui Proiect sunt specifice Managerului de Proiect si presupun: • pregatirea incheierii planificate • pregatirea incheierii premature a proiectului • inmanarea, transferul elementelor de proiect • evaluarea...

Management Proiecte

Planurile Echipelor de Proiect

de Adrian Viziteu

Planul Echipei de Proiect este elaborat de Managerul Echipei de Proiect in vederea usurarii sarcinilor ce privesc Pachetele de Lucru. Planurile Echipelor de Proiect sunt optionale, nu sunt obligatorii. Nevoia ce priveste Planurile Echipelor de Proiect si...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Elaborarea Descrierii Rezultatului Proiectului

de Adrian Viziteu

Prima activitate ce priveste planificarea elementului proiectului este de a elabora Descrierea Rezultatului Proiectului. Chiar daca Reprezentantul Utilizatorilor este responsabil de specificarea rezultatului proiectului, de obicei acest lucru este...

Contact • Raporteaza problemele din site
© Zeti - Toate drepturile rezervate • Info portal • Harta site
Proiect realizat de StudioWeb

Zeti
Imbunatatirea Business Case-ului Proiectului
Gradarea si gestionarea severitatii problemelor aparute in Proiect
Responsabilitatile referitoare la problemele si schimbarile aparute in proiect
Deciziile ce privesc problemele si ingrijorarile aparute in proiect
Caracteristicile Comisiei de Conducere a Proiectului
Nivelele de gestionare ale proiectului
Exemplu de prioritate si severitate
Adaptarea metodologiei de proiect in functie de tipul proiectului
Strategia ce priveste Gestionarea Configuratiei Proiectului
Stabilirea modului de control ce priveste problemele si schimbarile aparute in cadrul proiectului
Problemele aparute in cadrul proiectului
Configuratia Proiectului
Motivele (din Business Case) pentru care este nevoie de proiectul in cauza
Definirea schimbarilor in cadrul proiectului
Introducere in Business Case
Schimbarile Aparute in Proiect
Responsabilitatile ce privesc riscurile in cadrul proiectului, in raport cu componenta "Riscurile Proiectului"
Bugetul de risc
Riscurile Proiectului - Pasul Comunicarea amenintarilor si oportunitatilor
Definitia proiectului, in raport cu Organizarea Proiectului
Raspunsuri ce privesc riscurile identificate intr-un proiect
Aplicarea componentelor de proiect si formatul acestora
Exemplu de responsabil cu riscul si de persoana care actioneaza asupra riscului
Riscurile Proiectului - Pasul Implementarea raspunsului in ceea ce priveste riscul
Riscurile Proiectului - Pasul Planificarea Raspunsurilor ce privesc Riscurile in cadrul Proiectului
StudioWeb by PorticoGlobal