Depanarea problemelor de conectare la o retea in Windows 8

Adaugarea site-urilor la favorite, utilizarea si organizarea preferintelor in Internet Explorer
link_category
Adrian Viziteu

Articol publicat de Adrian Viziteu

Cand va conectati la o retea, sunt implicate multe variabile: cabluri, adaptoare de retea, drivere si rutere. De aceea, depanarea problemelor de conectare la retea poate fi o provocare.

 Acest articol va poate ajuta sa gasiti si sa remediati problemele cu conexiunile la retele cu fir (Ethernet) si wireless (Wi-Fi). Iata cateva probleme obisnuite:

 • Un comutator de adaptor de retea wireless este oprit
 • Este pornit modul avion
 • Cabluri deconectate sau conectate incorect
 • Chei de securitate sau parole WEP, WPA sau WPA2 incorecte
 • Standarde wireless nepotrivite
 • Actualizari lipsa
 • Setari incorecte de conexiune la retea
 • Drivere deteriorate sau incompatibile
 • Probleme de hardware sau software

Urmati pasii de mai jos pentru a incerca sa rezolvati problema si incercati sa va conectati dupa fiecare pas. Daca problema continua sa apara, treceti la urmatoarea sectiune.

Utilizati un program de depanare automata a problemelor de retea

Un depanator automat poate gasi si remedia automat unele probleme uzuale de conectare la retea. Rulati mai intai depanatorul Retea, apoi testati conexiunea la internet pentru a vedea daca s-a rezolvat problema. Daca aceasta nu rezolva problema, incercati restul depanatoarelor automate.

Incepeti prin a deschide depanatorul de Retea

In coltul dreapta jos al ecranului (in stanga ceasului pe bara de Start/activitati), faceti click dreapta pe pictograma de retea si alegeti optiunea Depanare probleme.

Deschideti depanatorul Conexiuni internet

Daca nu va puteti conecta la internet si nu puteti accesa un anumit site web, poate fi o problema cu conexiunea la internet. Incercati sa utilizati depanatorul Conexiuni internet pentru a remedia problema.

1. Pentru a deschide depanatorul Conexiuni internet, deschideti Panoul de Control

2. Selectati Depanare

3. Click pe Retea si Internet

4. Alegeti si faceti click pe optiunea Conexiuni internet

Deschideti depanatorul Adaptor retea

1. Pentru a deschide depanatorul Adaptor retea, deschideti Panoul de Control

2. Selectati Depanare

3. Click pe Retea si Internet

4. Alegeti si faceti click pe optiunea Adaptor retea

Poate fi o problema cu adaptorul de retea al PC-ului. Incercati sa utilizati depanatorul Adaptor retea pentru a remedia problema.

Urmati pasii de mai sus, din sectiuea Deschideti depanatorul Adaptor retea

Solutii posibile

Daca rularea programelor de depanare de mai sus nu a rezolvat problema, consultati lista de probleme si solutii de mai jos.

Probleme de retea si solutii posibile

Nu ma mai pot conecta, deoarece cheia de securitate a retelei s-a modificat
 
Mai intai, incercati sa va conectati la retea. Pe mesajul de eroare care apare, atingeti sau faceti clic pe Uitati reteaua. Apoi conectati-va din nou la retea, introduceti noua cheie de securitate retea sau fraza de acces daca este necesar si faceti clic pe OK.
 
Nu ma pot conecta la o retea de domiciliu.
 
Daca rularea depanatorului Retea nu a ajutat, iata alte cateva lucruri pe care sa le verificati:

 • Asigurati-va ca ruterul si cablul sau modemul DSL sunt pornite.
 • Daca utilizati o conexiune cu fir, asigurati-va ca este inserat cablul de retea (Ethernet) in adaptorul de retea al PC-ului dvs. Fiecare capat al unui cablu de retea arata astfel:
 • Daca utilizati o conexiune cu fir, asigurati-va ca nu este defect cablul de retea. Puteti testa acest lucru utilizand un cablu diferit care stiti ca functioneaza corect.
 • Asigurati-va ca acest cablu este conectat la portul adecvat din ruter. Nu ar trebui sa fie conectat la portul „uplink”, „Internet” sau „WAN”. In plus, unele rutere dezactiveaza portul de langa portul uplink, Internet sau WAN, deci incercati sa utilizati altul.
 • In cazul in care PC-ul are un adaptor de retea wireless, Windows va detecta automat retelele wireless din apropiere. Pentru a vedea o lista de retele wireless detectate de Windows, urmati acest pas:

In coltul dreapta jos al ecranului (in stanga ceasului pe bara de Start/activitati), faceti click pe pictograma de retea si alegeti reteaua wireless al care doriti sa va conectati.

Daca Windows nu detecteaza o retea despre care credeti ca se afla in zona PC-ului dumneavoastra, consultati articolul De ce nu pot gasi o retea wireless? Folositi motorul de cautare din site.

 • Asigurati-va ca ruterul si adaptorul de retea wireless din PC-ul dvs. functioneaza impreuna. Pentru a functiona, adaptorul de retea din PC trebuie sa utilizeze un standard wireless care sa fie egal cu sau mai vechi decat standardul wireless al ruterului. De exemplu, daca adaptorul de retea din PC-ul dvs. utilizeaza standardul wireless 802.11n (numit si Wireless-N), dar ruterul utilizeaza 802.11g (numit si Wireless-G), nu va veti putea conecta, deoarece standardul Wireless-G este o versiune mai veche si nu recunoaste Wireless-N. Totusi, daca ruterul utilizeaza Wireless-N, dar adaptorul din PC-ul dvs. utilizeaza Wireless-G, ar trebui sa va puteti conecta daca ruterul este setat la modul mixt, deoarece Wireless-N functioneaza cu unele dintre standardele anterioare (802.11a, 802.11b si 802.11g) sau cu toate.
 • Multe laptopuri si tablete au un comutator wireless in partea din fata sau in partea laterala. Daca PC-ul dvs. are un comutator, asigurati-va ca este pornit. Anumite PC-uri utilizeaza si o combinatie de taste functionale pentru a porni sau opri comutatorul. Consultati informatiile furnizate impreuna cu PC-ul dvs. pentru detalii despre locatia comutatorului wireless.
 • Asigurati-va ca modul avion este dezactivat si ca Wi-Fi este activat.


Asigurati-va ca modul avion este dezactivat si ca placa de retea Wi-Fi este activata

1. Trageti cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, apoi atingeti Setari.

Daca utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta jos al ecranului, miscati in sus indicatorul mouse-ului, apoi faceti clic pe Setari.

2. Atingeti sau faceti clic pe pictograma de retea wireless (Pictograma Retea wireless).

3. Asigurati-va ca Modul avion este setat la Dezactivat si ca Wi‑Fi este setat la Activat.

 • Utilizati Manager dispozitive pentru a verifica daca adaptorul de retea functioneaza corect.

Verificati adaptorul de retea

1. Trageti cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, apoi atingeti Cautare.

Daca utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta sus al ecranului, miscati in jos indicatorul mouse-ului, apoi faceti clic pe Cautare.

2. Introduceti Manager dispozitive in caseta de cautare, apoi atingeti sau faceti clic pe Manager dispozitive. Este necesara permisiunea administratorului Este posibil sa vi se ceara o parola de administrator sau confirmarea optiunii dvs.

3. Atingeti de doua ori sau faceti dublu clic pe Adaptoare de retea, apasati continuu sau faceti clic dreapta pe adaptor, apoi atingeti sau faceti clic pe Proprietati.

4. Sub Stare dispozitiv, verificati daca dispozitivul functioneaza corect.

Este posibil ca adaptorul de retea sa nu functioneze corect. Descarcati si instalati ultima versiune de driver de pe site-ul web al producatorului.

 • Goliti memoria cache a rezolvitorului DNS.

Pentru a goli memoria cache a rezolvitorului DNS, urmati pasii de mai jos:

1. Deschideti fereastra Linie de comanda.

1.1 Apasati in acelasi timp tasta de Windows + litera R

1.2 In fereastra Executare (Run) scrieti cmd si apasati tasta Enter

1.3 Fereastra Linie de comanda este deja deschisa.

2. Tastati ipconfig /flushdns, apoi apasati Enter.

 • Pentru informatii complexe despre depanarea problemelor cu reteaua wireless, consultati Ghid de asistenta pentru diagnosticarea si depanarea retelelor fara fir.

Trebuie sa ma conectez la o retea wireless ascunsa
 
O retea wireless ascunsa este o retea wireless care nu isi difuzeaza ID-ul de retea (SSID). De obicei, retelele wireless isi difuzeaza numele, iar PC-ul „asculta” pentru a gasi numele retelei la care doreste sa se conecteze. Deoarece o retea ascunsa nu difuzeaza, PC-ul nu o poate gasi; deci reteaua trebuie sa gaseasca PC-ul. Pentru aceasta, PC-ul trebuie sa difuzeze atat numele retelei pe care o cauta, cat si propriul sau nume. In aceasta situatie, alte PC-uri care „asculta” pentru a gasi retele vor afla numele PC-ului dvs., precum si reteaua la care v-ati conectat, ceea ce creste riscul unui atac asupra PC-ului.

Daca mai doriti sa va conectati la o retea ascunsa, in ciuda riscurilor, mai intai va trebui sa strangeti cateva informatii de la ruterul wireless.

1. Strangeti urmatoarele informatii:

 • ID-ul de retea (SSID), care este numele ce apare de obicei in lista de retele disponibile
 • Tipul de securitate (WPA, WPA2, WEP sau 802.1X)
 • Tipul de criptare
 • Cheia de securitate

2. In coltul dreapta jos al ecranului (in stanga ceasului pe bara de Start/activitati), faceti click pe pictograma de retea.

3. Atingeti sau faceti clic pe Retea ascunsa, atingeti sau faceti clic pe Conectare, apoi introduceti informatiile despre retea.

Reteaua se va adauga listei de retele si va fi disponibila pentru conectare in viitor, cand PC-ul se va afla in aria de acoperire a retelei.

Nu ma pot conecta la alte PC-uri din reteaua de domiciliu
 
Activati glisorul Gasiti dispozitive si continut.

Urmati pasii de mai jos pe PC si pe orice alt PC din retea care ruleaza Windows 8.1 sau Windows RT 8.1, la care doriti sa va conectati. Faceti aceasta numai in cazul in care cunoasteti si aveti incredere in persoanele si in dispozitivele din retea.

1. Trageti cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, atingeti Setari, apoi atingeti Modificare setari pentru PC.

Daca utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta jos al ecranului, miscati in sus indicatorul mouse-ului, faceti clic pe Setari, apoi faceti clic pe Modificare setari pentru PC.

2. Atingeti sau faceti clic pe Retea, pe Conexiuni, apoi pe conexiunea dvs. de retea.

3. Activati Gasiti dispozitive si continut.

Nota De obicei nu este sigur sa activati aceasta optiune daca sunteti conectat la o retea publica.

Nu pot stabili de acasa o conexiune la reteaua de la locul de munca (sau din alta locatie)
 
Incercati sa solutionati problema in urmatoarele moduri:

 • Asigurati-va ca ati introdus numele serverului VPN (retea privata virtuala) exact cum a fost furnizat de administratorul de retea.
 • Trebuie sa aveti o conexiune la internet activa pentru ca o conexiune VPN sa functioneze.
 • Daca modemul este extern, asigurati-va ca alimentarea modemului este pornita.
 • Contactati administratorul de retea pentru a va asigura ca aveti permisiunile de conexiune si de domeniu adecvate pe serverul de acces la distanta.
 • O conexiune VPN nu va functiona cu un client proxy Winsock activ. Contactati administratorul de retea pentru a va asigura ca nu s-a activat clientul proxy Winsock.
 • Daca stiti adresa IP (de exemplu: 131.107.10.25) a unui site web, introduceti adresa respectiva in bara de adrese a browserului web, apoi apasati pe Enter. Daca functioneaza, probabil este o problema de rezolutie DNS (Sistem de nume de domeniu). Pentru asistenta, contactati administratorul de retea.
 • Daca aveti software special care este cerut sau instalat la locul de munca, este posibil sa fie parte a problemei. Pentru asistenta, contactati administratorul de retea.
 • Daca stiti adresa IP (de exemplu: 131.107.10.25) a serverului VPN, introduceti adresa respectiva pentru conexiunea VPN, apoi apasati pe Enter. Daca functioneaza, probabil este o problema de rezolutie DNS. Pentru asistenta, contactati administratorul de retea.
 • Aceasta ar putea fi o problema de certificat. Pentru asistenta, contactati administratorul de retea.
 • Poate fi o problema la serverul la care incercati sa va conectati. Pentru asistenta, contactati administratorul de retea.

Nota Windows RT 8.1 detine suport integrat pentru VPN. De asemenea, puteti instala software VPN tert pe Windows RT 8.1 daca este disponibil in Magazinul Windows. Pentru ajutor cu privire la software-ul VPN tert, contactati furnizorul VPN tert. Pentru informatii suplimentare despre standardele VPN acceptate in Windows RT 8.1, consultati VPN Windows RT 8.1.
 
Conexiunea mea wireless nu este conectata atunci cand PC-ul iese din starea de repaus sau de hibernare
 
Exista doua motive posibile:

 • Conectarea automata este dezactivata pentru aceasta retea. La urmatoarea conectare la retea, bifati caseta de selectare Conectare automata.
 • Atunci cand iese din starea de repaus sau de hibernare, conexiunea de retea wireless poate sa nu fie reluata daca optiunile de alimentare de pe adaptorul de retea sunt setate la un mod de economisire a energiei. Iata cum sa verificati sau sa modificati optiunile de alimentare curente.

Verificati sau modificati optiunile de alimentare

1. Atingeti sau faceti clic pentru a deschide Optiuni de alimentare.

2. Langa planul de alimentare curent, atingeti sau faceti clic pe Modificare setari plan, apoi atingeti sau faceti clic pe Modificare setari de alimentare complexe.

3. Atingeti de doua ori sau faceti dublu clic pe sectiunea Setari adaptor wireless, apoi atingeti de doua ori sau faceti dublu clic pe sectiunea Mod economisire energie.

4. Daca setarea Cuplat este momentan alta decat Performante maxime, atingeti sau faceti clic pe aceasta, apoi selectati Performante maxime.

Nota De asemenea, puteti sa setati la Performante maxime setarea Pe baterie.

Trebuie sa gasiti cheia de securitate a retelei
 
Daca PC-ul dumneavoastra este deja conectat la retea si cautati cheia de securitate pentru ca altcineva sa se poata conecta la retea, o puteti gasi in setarile de retea.
Ascundere totala

Gasiti cheia de securitate a retelei in setarile de retea

1. Atingeti sau faceti clic pentru a deschide Centru retea si partajare.

2. Atingeti sau faceti clic pe Modificare setari adaptor.

3. Apasati continuu sau faceti clic dreapta pe numele retelei, apoi atingeti sau faceti clic pe Stare.

4. Atingeti sau faceti clic pe Proprietati wireless, apoi atingeti sau faceti clic pe fila Securitate.

5. Bifati caseta de selectare Afisare caractere.

In cazul in care cautati cheia de securitate pentru a va putea conecta la retea, cautati mai intai un buton fizic pe ruter. Daca gasiti un buton fizic, apasati-l si vedeti daca ruterul adauga automat PC-ul la retea. Unii producatori de rutere wireless seteaza o cheie de securitate implicita pe care este posibil sa o gasiti pe un autocolant din documentatie sau in partea de jos a ruterului. Daca nu o gasiti, deschideti pagina web cu setari a ruterului wireless. Acesta locul unde este configurata sau generata automat cheia de securitate.

Gasiti cheia de securitate a retelei pe pagina web cu setarile ruterului

1. Conectati PC-ul la ruter utilizand un cablu de retea (Ethernet).

2. Deschideti un browser web si introduceti adresa IP pentru ruterul dvs. wireless in bara de cautare (de obicei, 192.168.0.1 sau 192.168.1.1). Gasiti adresa IP implicita in documentatia livrata impreuna cu ruterul.

3. Introduceti numele de utilizator si parola pentru a deschide pagina web cu setarile ruterului. Majoritatea documentatiilor de rutere contin un nume de utilizator si o parola implicite.

4. Pe pagina web cu setarile ruterului, cautati o optiune de setari wireless. In functie de producatorul ruterului, aceasta poate fi o fila, o pictograma sau o optiune dintr-un panou de activitati.

5. Pe pagina cu setarile wireless, cautati o setare de securitate sau de criptare wireless. Cheia de securitate (denumita uneori cheie de retea, parola sau parola de retea) ar trebui sa fie listata in apropiere.

Nota Diversii producatori de rutere au pagini de setari diferite. Daca nu gasiti setarile ruterului, contactati producatorul ruterului.
 
Windows raporteaza ca starea conexiunii mele este „Limitat”
 
Aceasta inseamna ca PC-ul s-a conectat cu succes la ruter, dar nu i-a fost atribuita o adresa IP valida, deci nu puteti accesa efectiv internetul. Daca sunteti conectat la o retea de domiciliu, incercati sa reporniti ruterul. Daca sunteti conectat la o retea de domeniu sau la o retea publica, contactati asistenta tehnica pentru acea retea.

Nota Va puteti asocia unui domeniu doar daca PC-ul dvs. ruleaza Windows 8.1 Pro sau Windows 8.1 Enterprise.
 
Verificari hardware

Multe probleme de conexiune la retea sunt determinate de un hardware care nu este configurat corespunzator. Iata cateva informatii despre modul de verificare a cablurilor, de verificare sau de resetare a modemului si de verificare a existentei unor probleme cu adaptorul de retea.

Verificati comutatorul wireless (doar pentru retele wireless)

Daca utilizati o tableta sau un laptop, asigurati-va ca este pornit butonul sau comutatorul adaptorului de retea. Numeroase laptopuri au un comutator fizic in partea de sus, din fata sau pe lateral, care porneste sau opreste adaptorul de retea. De obicei exista o lumina indicatoare pe laptop, care arata daca este pornit adaptorul de retea wireless. Tabletele au uneori un buton care controleaza acest lucru, cu sau fara un indicator luminos.
 
Asigurati-va ca toate cablurile sunt conectate corespunzator

Cablurile de retea, conexiunile de cablu sau DSL, cablurile telefonice, cablurile USB sau cablurile de alimentare care sunt deconectate sau slabite pot provoca probleme de conexiune la retea sau la internet. Verificati toate aceste conexiuni pentru a va asigura ca sunt conectate corespunzator. Aceasta sectiune se aplica in principal la retelele cu fir, dar daca incercati sa va conectati prin intermediul unei retele wireless la propria retea wireless de la domiciliu, trebuie sa verificati modemul si legaturile prin cablu pana la modem, dupa cum se arata in sectiunile urmatoare.

Pentru verificarea conexiunilor DSL la internet

1. Verificati linia telefonica de la priza telefonica la portul pentru linia telefonica din modemul DSL.

2. Verificati cablul de retea dintre conexiunea la internet din modemul DSL si adaptorul de retea al computerului.

3. Asigurati-va ca modemul DSL este conectat la o priza electrica si ca este pornit.

4. Pentru a evita intreruperea conexiunilor la internet, asigurati-va ca toate telefoanele care sunt conectate la aceeasi linie cu modemul DSL sunt conectate la un filtru de linie telefonica pentru DSL.

Verificarea conexiunilor la Internet prin cablu

1. Verificati cablul coaxial care duce de la perete la modemul cu cablu.

2. Verificati cablul de retea care duce de la modemul cu cablu la adaptorul de retea de pe PC.

3. Asigurati-va ca modemul este conectat la o priza si ca este pornit.

Verificarea conexiunilor pe linie comutata la Internet

1. Verificati linia telefonica de la perete la portul pentru telefon din modemul de pe PC.

2. Asigurati-va ca este dezactivat apelul in asteptare pe linia telefonica atunci cand sunteti conectat la internet, astfel incat apelurile sosite sa nu intrerupa conexiunea la internet.

Verificarea adaptoarelor de retea USB

In cazul in care cablul care conecteaza un modem extern la PC este un cablu USB, trebuie sa efectuati unele verificari suplimentare.

1. Daca modemul este atasat la PC utilizand un hub USB, incercati sa treceti de hubul USB, conectand cablul din modem direct intr-unul dintre porturile USB ale PC-ului.

2. Daca modemul este conectat la unul dintre porturile din partea din fata a PC-ului desktop, incercati sa conectati cablul USB la unul dintre porturile din partea din spate a PC-ului. Unele PC-uri nu alimenteaza suficient porturile USB din partea din fata. Aceasta poate determina aparitia unor probleme cu conexiunea la modem.

Daca va este greu sa determinati modalitatea corecta de conectare a unui cablu, consultati documentatia care insoteste modemul, adaptorul de retea sau PC-ul. Daca nu ati efectuat modificari la conexiunile prin cablu, testati daca exista conexiune la internet, inainte sa treceti la urmatorul pas. Pentru a testa o conexiune la internet, deschideti browserul si incercati sa ajungeti la un site web care stiti ca exista.
 
Verificati luminile indicatoare de pe modem

Verificati luminile indicatoare de pe modem sau de pe dispozitivul de conectare la internet (acesta poate fi un modem, un modem si un ruter wireless sau un dispozitiv care combina un ruter si un modem). Majoritatea acestor dispozitive au o lumina indicatoare care este etichetata „Conexiune de banda larga mobila” („Broadband link”), „Internet”, „Online” sau ceva asemanator, care indica o conexiune la internet. Daca nu sunteti sigur, consultati documentatia care insoteste dispozitivul.
 
Reporniti modemul

Pentru a actualiza setarile pe modem sau pe ruter, reporniti modemul. Astfel se va crea o conexiune noua la furnizorul de servicii internet (ISP). Utilizati una dintre urmatoarele metode pentru a reporni modemul, urmand pasii corespunzatori tipului dvs. de modem.

Urmati pasii de mai jos pentru a reporni un modem extern

1. Deconectati cablul care conecteaza PC-ul sau ruterul la modem. Acesta poate fi un cablu USB sau un cablu de retea (Ethernet).

2. Opriti modemul, utilizand butonul de alimentare din partea din fata sau din spate a modemului. Daca modemul nu are un buton de alimentare, deconectati cablul de alimentare din partea din spate a modemului sau scoateti-l din priza.

Unele modemuri au o baterie de rezerva care previne stingerea luminilor. Pentru acest tip de modem, apasati si eliberati rapid butonul de resetare. Daca nu vedeti un buton de resetare, scoateti bateria.

3. Asteptati cateva minute, apoi porniti modemul si reconectati cablul dintre PC si modem sau dintre ruter si modem.

4. Reporniti PC-ul tragand cu degetul din marginea dreapta a ecranului, apoi atingand Setari.
(Daca utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta jos al ecranului, miscati in sus indicatorul mouse-ului, apoi faceti clic pe Setari.)

5. Atingeti sau faceti clic pe Alimentare si apoi atingeti sau faceti clic pe Repornire.

6. Testati conexiunea pentru a vedea daca puteti accesa internetul.

Repornirea un modem intern

1. Reporniti PC-ul tragand cu degetul din marginea dreapta a ecranului, apoi atingand Setari.

Daca utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta jos al ecranului, miscati in sus indicatorul mouse-ului, apoi faceti clic pe Setari.

2. Atingeti sau faceti clic pe Alimentare, apoi selectati Repornire.

Verificati daca functioneaza adaptorul de retea

Utilizati Manager dispozitive pentru a verifica daca adaptorul de retea functioneaza corect.

Verificarea adaptorului de retea

1. Trageti cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, apoi atingeti Cautare.
 
Daca utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta sus al ecranului, miscati in jos indicatorul mouse-ului, apoi faceti clic pe Cautare.

2. Introduceti Manager dispozitive in caseta de cautare, apoi atingeti sau faceti clic pe Manager dispozitive. Este necesara permisiunea administratorului Este posibil sa vi se ceara o parola de administrator sau confirmarea optiunii dvs.

3. Atingeti de doua ori sau faceti dublu clic pe Adaptoare de retea, apasati continuu sau faceti clic dreapta pe adaptor, apoi atingeti sau faceti clic pe Proprietati.

4. Sub Stare dispozitiv, verificati daca dispozitivul functioneaza corect.

5. Daca adaptorul de retea este dezactivat, atingeti sau faceti clic pe Activare dispozitiv pentru a-l activa.

Nota Daca adaptorul de retea nu functioneaza corect, poate fi necesar sa descarcati si sa instalati cel mai recent driver pentru acesta. (Daca ati primit un disc de instalare impreuna cu adaptorul de retea sau cu PC-ul, este posibil ca driverul sa se afle pe disc.)

Daca aveti in continuare probleme cu gasirea celui mai recent driver pentru hardware, accesati sectiunea „Pentru a descarca si a instala un driver” din sectiunea „Actualizati driverele” din acest articol.

Actualizati driverele

Un driver de adaptor de retea este un software utilizat de PC pentru comunicarea cu adaptorul de retea wireless. Driverele depasite, incompatibile sau deteriorate ale adaptoarelor de retea pot impiedica conexiunile de retea sau pot provoca deconectari repetate.

Daca ati facut recent upgrade de la o versiune de Windows la alta, este posibil ca driverul curent al adaptorului de retea sa fi fost proiectat pentru versiunea anterioara de Windows. Daca de curand ati avut pene de curent, virusi sau alte probleme cu PC-ul, este posibil ca driverul sa se fi deteriorat. Windows Update descarca si instaleaza automat actualizarile recomandate. Instalarea oricaror actualizari importante, recomandate si optionale poate actualiza caracteristicile de sistem si alte tipuri de software, ceea ce poate ajuta la remedierea problemelor dvs. la conexiunea la retea.

Actualizarea driverului utilizand Windows Update

1. Deschideti Start tragand cu degetul de marginea dreapta a ecranului si atingand Start. (Sau, daca utilizati un mouse, indicati spre coltul din stanga jos al ecranului, miscati indicatorul mouse-ului in colt, apoi faceti clic pe Start.)

2. Atingeti sau faceti clic pe Cautare, introduceti Windows Update, apoi atingeti sau faceti clic pe Windows Update. Este necesara permisiunea administratorului Este posibil sa vi se ceara o parola de administrator sau confirmarea optiunii dvs.

3. Atingeti sau faceti clic pe Cautare actualizari.

Daca exista actualizari disponibile, atingeti sau faceti clic pe linkuri pentru a vedea mai multe informatii despre fiecare actualizare. Windows Update va informeaza daca o actualizare este importanta, recomandata sau optionala. Fiecare tip de actualizare poate contine drivere.

4. Pe pagina Selectati actualizarile pe care doriti sa le instalati, cautati actualizari pentru adaptorul de retea, bifati caseta de selectare a driverului pe care doriti sa il instalati, apoi atingeti sau faceti clic pe OK.

Este posibil sa nu existe actualizari de drivere disponibile.

5. Pe pagina Windows Update, atingeti sau faceti clic pe Instalare actualizari. Este necesara permisiunea administratorului Este posibil sa vi se ceara o parola de administrator sau confirmarea optiunii dvs.

Windows Update va va anunta daca actualizarile s-au instalat cu succes.

Nota Reporniti PC-ul dupa instalarea driverelor hardware.

Alte doua moduri de a gasi si de a instala un driver:

Nota Pe PC-urile care ruleaza Windows RT 8.1, Windows Update actualizeaza driverele automat. Nu puteti sa instalati direct alte drivere de la producatori.

 • Instalati software de la producatorul dispozitivului. De exemplu, in cazul in care PC-ul sau adaptorul de retea este furnizat cu un disc, acel disc poate contine software care instaleaza un driver pentru adaptorul de retea.
 • Descarcati si instalati manual driverul. Puteti sa cautati un driver pe site-ul web al producatorului dispozitivului. Incercati aceasta daca Windows Update nu gaseste un driver pentru adaptorul de retea, iar adaptorul nu este insotit de software care instaleaza un driver.

Descarcarea si instalarea unui driver

Daca PC-ul nu se poate conecta la internet, va trebui sa descarcati un driver pe alt PC si sa salvati driverul pe o unitate flash USB, pentru a-l instala pe PC-ul dumneavoastra.

Actualizarile de drivere sunt disponibile deseori pe site-ul web al producatorului adaptorului. Pentru a gasi driverul, urmati acesti pasi:

1. Gasiti producatorul si numele sau numarul modelului adaptorului de retea.

2. Accesati site-ul web al producatorului pentru a gasi si a descarca cel mai recent driver pentru adaptorul de retea.

3. Daca gasiti un driver actualizat, urmati instructiunile de instalare de pe site-ul web.

Majoritatea driverelor se instaleaza automat dupa ce le descarcati. De obicei, atingeti de doua ori sau faceti dublu clic pe fisier pentru a incepe instalarea, apoi driverul se instaleaza singur pe PC. Unele adaptoare de retea au drivere pe care trebuie sa le instalati manual.

Instalarea manuala a un driver

Urmati pasii de mai jos pentru a instala un driver care nu se instaleaza automat.

1. Trageti cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, apoi atingeti Cautare.

Daca utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta sus al ecranului, miscati in jos indicatorul mouse-ului, apoi faceti clic pe Cautare.

2. Introduceti Manager dispozitive in caseta de cautare, apoi atingeti sau faceti clic pe Manager dispozitive. Este necesara permisiunea administratorului Este posibil sa vi se ceara o parola de administrator sau confirmarea optiunii dvs.

3. Atingeti de doua ori sau faceti dublu clic pe Adaptoare de retea, apasati continuu sau faceti clic dreapta pe adaptor, apoi atingeti sau faceti clic pe Proprietati.

4. Atingeti sau faceti clic pe fila Driver, atingeti sau faceti clic pe Actualizare driver, apoi urmati instructiunile. Este necesara permisiunea administratorului Este posibil sa vi se ceara o parola de administrator sau confirmarea optiunii dumneavoastra.

Periodic pe Zeti sunt publicate articole pe teme legate de Managementul Proiectului, Continuitatea Afacerii si Asigurarea Calitatii. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, daca intr-unul din rolurile asociate doresti sa te specializezi, sa te certifici, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi la newsletter-ul Zeti, pentru a te putea notifica de fiecare data cand publicam articole noi.

Spune-ti parerea

Management Proiecte

Capturarea problemelor aparute in proiect

de Adrian Viziteu

Primul pas al procedurii ce priveste problemele aparute in proiect este de a efectua o analiza initiala, in vederea determinarii tipului de problema aparuta si de observarea faptului ca aceasta trebuie gestionata in mod formal sau informal. Managerului de...

Management Proiecte

Management Proiecte

Continuitatea Afacerii

Continuitatea Afacerii - introducere

de Adrian Viziteu

Continuitatea Afacerii presupune (1) planificarea ce priveste diminuarea riscului - prin reducerea posibilitatii aparitiei unor evenimente adverse și (2) planificarea ce priveste recuperarea afacerilor - prin asigurarea functionarii continue in urma...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Nivelele de planificare

de Adrian Viziteu

Toate aspectele ce privesc planificarea devin mai dificile pe masura ce planificarea se doreste a fi realizata pentru toata perioada de derulare a proiectului. Perioada de timp pentru care este posibil sa se realizeze planificarea intr-un mod cat mai...

Management Proiecte

Actualizarea Business Case-ului

de Adrian Viziteu

Proiectele trebuie intotdeauna sa aiba justificare continua. Comisia de Conducere a Proiectului este autorizata sa continue proiectul doar atunci cand acesta ramane viabil, adica doar atunci cand beneficiile vor fi realizate in limitele de cost, timp,...

Management Proiecte

Definirea riscului - Ce este riscul?

de Adrian Viziteu

Ce este riscul? Riscul este un eveniment incert sau un set de evenimente care, daca se concretizeaza, exercita un efect, de obicei advers, asupra indeplinirii obiectivelor proiectului. Riscul este alcatuit dintr-o combinatie a unei amenintari percepute sau...

Management Proiecte

Management Proiecte

De ce anume se ocupa un Manager de Proiect?

de Adrian Viziteu

Pentru a detine control total asupra oricarui aspect din proiect, trebuie sa existe un plan. Este de datoria Managerului de Proiect sa planifice secventele de activitati necesare pe tot parcursul proiectului, altfel spus, este de datoria Managerului de...

Management Proiecte

Evaluarea Proiectului

de Adrian Viziteu

Companiile invata din experientele pe care le au in cadrul proiectelor derulate. Cand evalueaza un proiect, obiectivul este de a vedea cat de mult sau putin succes a avut proiectul. Poate fi de asemenea posibil sa fie imbunatatite estimarile pentru...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Conducerea Proiectului - obiectiv

de Adrian Viziteu

Obiectivul procesului Conducerea Proiectului este de a fi asigurate urmatoarele: • Exista o autoritate in ceea ce priveste Initierea Proiectului • Exista o autoritate in ceea ce priveste livrarea elementelor care alcatuiesc rezultatul proiectului •...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Asigurarea Calitatii in cadrul Proiectului

de Adrian Viziteu

O practica buna este aceea de a stabili activitati de asigurare a calitatii in mod independent de echipa care gestioneaza proiectul. Asigurarea Calitatii verifica daca conducerea proiectului si echipa care gestioneaza proiectul se potrivesc cu natura si...

Contact • Raporteaza problemele din site
© Zeti - Toate drepturile rezervate • Info portal • Harta site
Proiect realizat de StudioWeb

Zeti
Imbunatatirea Business Case-ului Proiectului
Gradarea si gestionarea severitatii problemelor aparute in Proiect
Responsabilitatile referitoare la problemele si schimbarile aparute in proiect
Deciziile ce privesc problemele si ingrijorarile aparute in proiect
Caracteristicile Comisiei de Conducere a Proiectului
Nivelele de gestionare ale proiectului
Exemplu de prioritate si severitate
Adaptarea metodologiei de proiect in functie de tipul proiectului
Strategia ce priveste Gestionarea Configuratiei Proiectului
Stabilirea modului de control ce priveste problemele si schimbarile aparute in cadrul proiectului
Problemele aparute in cadrul proiectului
Configuratia Proiectului
Motivele (din Business Case) pentru care este nevoie de proiectul in cauza
Definirea schimbarilor in cadrul proiectului
Introducere in Business Case
Schimbarile Aparute in Proiect
Responsabilitatile ce privesc riscurile in cadrul proiectului, in raport cu componenta "Riscurile Proiectului"
Bugetul de risc
Riscurile Proiectului - Pasul Comunicarea amenintarilor si oportunitatilor
Definitia proiectului, in raport cu Organizarea Proiectului
Raspunsuri ce privesc riscurile identificate intr-un proiect
Aplicarea componentelor de proiect si formatul acestora
Exemplu de responsabil cu riscul si de persoana care actioneaza asupra riscului
Riscurile Proiectului - Pasul Implementarea raspunsului in ceea ce priveste riscul
Riscurile Proiectului - Pasul Planificarea Raspunsurilor ce privesc Riscurile in cadrul Proiectului
StudioWeb by PorticoGlobal