Calibrarea culorilor ecranului in Windows 8

Tag  Windows 8

Adaugarea site-urilor la favorite, utilizarea si organizarea preferintelor in Internet Explorer
link_category Windows 8
Adrian Viziteu

Articol publicat de Adrian Viziteu

Calibrarea culorilor ecranului contribuie la imbunatatirea culorii monitorului si asigura reprezentarea adecvata a culorilor pe ecran. Windows 8 faciliteaza cu usurinta efectuarea acestor setari.

Utilizarea optiunilor de calibrare a culorilor ecranului

1. Atingeti sau faceti click pentru a deschide meniul "Calibrare culori ecran". Este necesara permisiunea administratorului PC-ului. Este posibil sa vi se ceara o parolă de administrator sau confirmarea opțiunii aleasa de dumnevoastra. 

2. Pe pagina principala a meniului "Calibrare culori ecran", atingeti sau faceti click pe optiunea "Următorul" pentru a continua.

3. Pe pagina "Setati setarile de bază pentru culori", apasati butonul "Menu" de pe monitor (se poate să fie gasit pe partea frontala a monitorului). Pe ecranul monitorului va aparea un meniu vizual. Utilizati butoanele monitorului pentru a naviga prin meniul vizual si verificati sau ajustati una sau mai multe dintre urmatoarele setari:

3.1 Gasiti meniul de culori pentru a alege modul de culoare, apoi setati ecranul la sRGB.

Daca vedeti optiunea de a seta mai curand o temperatură de culoare (denumită si punct alb) si nu un mod de culoare, setati temperatura de culoare la D65 (sau 6500).

3.2 Gasiti meniul de unde setati valoarea gamma. Setati valoarea gamma la 2.2, care este setarea implicita.

3.3 Daca nu gasiți niciuna dintre aceste setari, cautati o setare in meniul vizual unde puteti reseta ecranul la setarile de culoare implicite stabilite din fabricatie, apoi alegeti acea optiune.

3.4 Daca setarile pentru culorile de baza nu sunt afisate in meniul vizual al monitorului, atingeti sau faceti click pe optiunea "Urmatorul" pentru a continua.

Nota Meniul si butoanele de monitor variaza in funcție de model si producator. Pentru a obtine ajutor despre utilizarea butoanelor monitorului, consultati manualul sau site-ul web al producatorului.

4. Pe fiecare pagina aferenta meniului "Calibrare culori ecran", urmati instructiunile de pe ecran si atingeti sau faceti click pe optiunea "Urmatorul" atunci cand ati terminat. Următoarea listă conține mai multe informații despre fiecare setare.

Gamma Aceasta contribuie la redarea corecta pe monitor a detaliilor precum nuantele de culoare si umbrele.

Luminozitate Aceasta determina modul in care apar culorile inchise si umbrele pe monitor. Puteti ajusta luminozitatea ecranului astfel incat culorile inchise sa apara corect si sa puteti vedea in continuare umbrele, contururile si alte detalii din imaginile mai intunecate. Daca luminozitatea este setata la un nivel prea inalt, negrul apare deschis si gri. Pentru a ajusta setarile de luminozitate, cautați un buton "Luminozitate" sau un buton "Menu" pe monitor. Daca utilizati un laptop, incercați sa ajustati luminozitatea tinând apasată tasta Fn, apoi apasand tasta functională corespunzatoare pentru a mari sau micsora luminozitatea ecranului (Butoanele de marire sau micsorare a luminozitatii).

Contrast Aceasta determina modul in care apar culorile deschise si albul pe monitor. Puteti regla contrastul astfel incat evidentierile din imagini sa apara corect. Pentru a ajusta setarile de contrast, cautați un buton "Contrast" sau un buton "Menu" pe monitor. In general, laptopurile nu au controale fizice de contrast.

Balanță de culori Aceasta imbunatateste modul in care apar umbrele de gri pe ecran.

5. Pe pagina "Ati creat cu succes o calibrare noua", atingeti sau faceti click pe optiunea "Calibrarea anterioara" pentru a vedea calibrarea anterioara a ecranului. Apoi atingeti sau faceti click pe "Calibrarea curenta" pentru a vedea noua calibrare a ecranului.

6. In functie de calibrarea pe care doriti sa o utilizati, procedati astfel:

Pentru a utiliza calibrarea noua, atingeti sau faceti click pe "Terminare".

Pentru a utiliza calibrarea anterioara, atingeti sau faceti click pe optiunea "Anulare".

7. Selectati daca utilizati sau nu "Optimizatorul de text ClearType" pentru a va asigura ca textul apare clar cu noua calibrare.

Nota Daca aveti un dispozitiv si un software de calibrare a monitorului, este bine sa le utilizați in locul optiunii "Calibrare culori ecran", deoarece va vor oferi rezultate mai bune de calibrare.

Periodic pe Zeti sunt publicate articole pe teme legate de Managementul Proiectului, Continuitatea Afacerii si Asigurarea Calitatii. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, daca intr-unul din rolurile asociate doresti sa te specializezi, sa te certifici, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi la newsletter-ul Zeti, pentru a te putea notifica de fiecare data cand publicam articole noi.

Spune-ti parerea

Management Proiecte

Actualizarea Planului Proiectului

de Adrian Viziteu

Comisia de Conducere a Proiectului foloseste Planul Proiectului pe tot parcursul derularii acestuia, pentru a masura progresul. Planul Proiectului este actualizat pentru a include progresul actual al proiectului in raport cu etapa de proiect care se...

Management Proiecte

Recomandarea ce priveste incheierea proiectului

de Adrian Viziteu

Imediat ce Managerul de Proiect a confirmat faptul ca proiectul poate fi incheiat, o recomandare ce priveste incheierea proiectului trebuie trimisa Comisiei de Conducere a Proiectului. Urmatoarele actiuni sunt recomandate, in ceea ce priveste...

Management Proiecte

Atentia concentrata pe rezultatul proiectului

de Adrian Viziteu

Intotdeauna o metodologie de proiect trebuie sa se axeze pe definirea si livrarea de rezultate, in special pe cerintele ce privesc calitatea rezultatului. Succesul unui proiect este garantat de abordarea orientata pe rezultat si in niciun caz de...

Management Proiecte

Management Proiecte

Examinarea problemelor aparute in proiect

de Adrian Viziteu

Acest pas examineaza problema prin intermediul analizei realizate cu scopul de a determina impactul pe care problema il are asupra proiectului. Managerul de Proiect trebuie sa ia in considerare daca este necesara o analiza a impactului, luand in calcul, in...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Gestionarea proiectului prin exceptie

de Adrian Viziteu

Un proiect are definite tolerante pentru fiecare obiectiv in parte, in vederea stabilirii de limite in ceea ce priveste delegarea autoritatii. Metodologia aleasa trebuie sa includa mijloace adecvate cu ajutorul carora (1) sa fie clare...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Pregatirea estimarilor

de Adrian Viziteu

Decizia ce priveste cat de mult timp si cate resurse sunt necesare pentru indeplinirea unei sarcini de lucru la standardele de performanta acceptate trebuie realizata prin identificarea tipului de resursa necesara. Anumite competente pot fi obligatorii, in...

Management Proiecte

Gestionarea proiectului pe etape

de Adrian Viziteu

Un proiect este planificat, monitorizat si controlat pe etape. Etapele proiectului le permit celor din Conducerea Companiei sa controleze proiectul la intervale predefinite. La fiecare sfarsit de etapa, statusul proiectului trebuie evaluat si pentru a...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Elaborarea Planului Proiectului

de Adrian Viziteu

Inainte de a exista o asumare pe parte de cheltuieli majore in ceea ce priveste proiectul, graficul de realizare a proiectului, cerintele pe parte de resurse trebuie stabilite, agreate. Aceste informatii sunt cuprinse in Planul Proiectului si de ele...

Management Proiecte

Exemplu de Business Case neverificat

de Adrian Viziteu

Un proiect al carui scop a fost acela de a construi o atractie turistica in Londra a fost justificat in baza faptului ca va putea sa atraga 12 milioane de vizitatori in primul an. Numarul de vizitatori proiectat a determinat veniturile care ar fi...

Contact • Raporteaza problemele din site
© Zeti - Toate drepturile rezervate • Info portal • Harta site
Proiect realizat de StudioWeb

Zeti
Imbunatatirea Business Case-ului Proiectului
Gradarea si gestionarea severitatii problemelor aparute in Proiect
Responsabilitatile referitoare la problemele si schimbarile aparute in proiect
Deciziile ce privesc problemele si ingrijorarile aparute in proiect
Caracteristicile Comisiei de Conducere a Proiectului
Nivelele de gestionare ale proiectului
Exemplu de prioritate si severitate
Adaptarea metodologiei de proiect in functie de tipul proiectului
Strategia ce priveste Gestionarea Configuratiei Proiectului
Stabilirea modului de control ce priveste problemele si schimbarile aparute in cadrul proiectului
Problemele aparute in cadrul proiectului
Configuratia Proiectului
Motivele (din Business Case) pentru care este nevoie de proiectul in cauza
Definirea schimbarilor in cadrul proiectului
Introducere in Business Case
Schimbarile Aparute in Proiect
Responsabilitatile ce privesc riscurile in cadrul proiectului, in raport cu componenta "Riscurile Proiectului"
Bugetul de risc
Riscurile Proiectului - Pasul Comunicarea amenintarilor si oportunitatilor
Definitia proiectului, in raport cu Organizarea Proiectului
Raspunsuri ce privesc riscurile identificate intr-un proiect
Aplicarea componentelor de proiect si formatul acestora
Exemplu de responsabil cu riscul si de persoana care actioneaza asupra riscului
Riscurile Proiectului - Pasul Implementarea raspunsului in ceea ce priveste riscul
Riscurile Proiectului - Pasul Planificarea Raspunsurilor ce privesc Riscurile in cadrul Proiectului
StudioWeb by PorticoGlobal