Sfaturi de economisire a bateriei in Windows 8

Adaugarea site-urilor la favorite, utilizarea si organizarea preferintelor in Internet Explorer
link_category
Adrian Viziteu

Articol publicat de Adrian Viziteu

Bateria laptopului are un timp limitat de functionare cu o singura incarcare. Trucul este sa valorificati la maxim energia disponibila. Iata cateva lucruri pe care le puteți face pentru a extinde autonomia bateriei PC-lui dumneavoastra:

I. Alegeti un plan de alimentare care economiseste energie. Windows 8.1 are doua astfel de planuri implicite - "Echilibrat" si "Economisire energie". Pentru a afla mai multe despre planurile de alimentare si cum le puteti modifica, cautati in site articolele "Care sunt planurile de alimentare disponibile in Windows 8? Aflati ce reprezinta InstantGo." si "Despe planurile de alimentare in Windows 8: creare, stergere si modificare setari implicite".

Nota Acest lucru nu se aplica la Windows RT 8.1 sau la PC-urile cu InstantGo; singurul plan de alimentare disponibil pentru acest tip de PC este "Echilibrat", desi il puteti particulariza pentru a economisi energie. Pentru a afla cum se face aceasta, consultați cele 2 articole mentionate in paragraful de mai sus.

Nota Producatorul PC-ului poate oferi planuri de alimentare suplimentare.

II. Reduceti luminozitatea ecranului, daca aceasta functie este suportata de PC-ul dumneavoastra. Ecranul poate folosi mai multa energie decat orice alta parte a unui PC. Unele PC-uri ajusteaza automat luminozitatea ecranului in functie de cantitatea de lumină existenta in camera atunci când utilizați PC-ul. Va trebui să dezactivati aceasta optiune inainte de a putea reduce luminozitatea.

Dezactivarea ajustarii luminozitatii automate

Este posibil ca aceasta setare sa nu fie disponibila pe unele PC-uri.

PASI DE URMAT

1. Trageti cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, atingeti optiunea "Setari", apoi atingeti optiunea "Modificare setari pentru PC".

Dacă utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta jos al ecranului, miscati in sus indicatorul mouse-ului, faceti click pe optiunea "Setari", apoi faceti click pe optiunea "Modificare setari pentru PC".

2. Atingeti sau faceti click pe optiunea "PC si dispozitive", apoi pe optiunea "Ecran".

3. Dacă glisorul "Reglați automat luminozitatea ecranului" este activat, atingeti sau faceti click pe glisor pentru a-l dezactiva.

Nota Este posibil ca aceasta setare sa nu fie disponibila pe unele PC-uri.

4. Atingeti sau faceti click pe "Se aplica".

Reducerea luminozității ecranului

Este posibil ca această setare să nu fie disponibilă pe unele PC-uri

1. Trageti cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, apoi atingeti optiunea "Setari".

Daca utilizați un mouse, indicați spre coltul din dreapta jos al ecranului, miscati in sus indicatorul mouse-ului, apoi faceți click pe optiunea "Setari".

2. Atingeti sau faceti click pe optiunea "Luminozitate" sau pe optiunea "Ecran" (in functie de caracteristicile PC-ului dumneavoastra) si faceti modificarea dorita.

Unele PC-uri au si un buton dedicat sau o rotita pentru a modifica luminozitatea ecranului. Pentru a afla dacă PC-ul dumneavoastra are acest element, cititi informatiile care insotesc PC-ul sau vizitati site-ul web al producatorului.

III. Opriti sau deconectati dispozitivele pe care nu le utilizati. Multe dispozitive USB folosesc energia PC-ului dumneavoastra doar prin conexiune, asa ca este recomandat sa deconectati aceste dispozitive atunci cand nu le folositi. Daca utilizati un mouse USB, puteti economisi energie inlocuindu-l cu un suport tactil.

IV. Dezactivati cardurile PC si dispozitivele wireless integrate. Aceste dispozitive utilizeaza si ele energie, asa că dezactivati-le daca nu aveti nevoie de ele.

Periodic pe Zeti sunt publicate articole pe teme legate de Managementul Proiectului, Continuitatea Afacerii si Asigurarea Calitatii. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, daca intr-unul din rolurile asociate doresti sa te specializezi, sa te certifici, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi la newsletter-ul Zeti, pentru a te putea notifica de fiecare data cand publicam articole noi.

Spune-ti parerea

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Lucrul pe proiect in contextul organizational

de Adrian Viziteu

In mediile organizationale functionale, Managerii de Proiect pot intampina dificultati atunci cand gestioneaza proiecte alcatuite din membrii care au competente diferite si care provin din parti diferite ale companiei sau ale companiilor implicate in...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Livrarea Pachetului de Lucru

de Adrian Viziteu

Imediat ce Pachetul de Lucru a fost acceptat de Managerul de Proiect, notificarea ce priveste finalizarea lui trebuie trimisa inapoi Managerului de Proiect, imediat dupa finalizarea muncii pe respectivul Pachet de Lucru. Urmatoarele actiuni sunt...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Controlul calitatii in cadrul proiectului

de Adrian Viziteu

Controlul calitatii se concentreaza pe tehnicile operationale si pe activitatile folosite de cei implicati in proiect pentru a indeplini cerintele ce privesc calitatea. Exemple: • prin inspectia ce priveste calitatea sau dupa caz, testarea • prin...

Management Proiecte

Initierea Proiectului - introducere si scop

de Adrian Viziteu

Scopul procesului Initierea Proiectului este de a stabili baza proiectului, permitand astfel companiei sa inteleaga munca ce priveste livrarea elementelor care alcatuiesc proiectul, inainte de a-si lua un angajament in ceea ce priveste cheltuielile. ...

Management Proiecte

Management Proiecte

Adaptarea componentelor proiectului

de Adrian Viziteu

Adaptarea unei componente nu inseamna in mod obligatoriu modificarea metodologiei de proiect. In cele mai multe cazuri, factorii de proiect si factorii de mediu sunt incorporati in strategiile proiectului si in mecanismele de control ale proiectului....

Management Proiecte

Principiile de gestionare in cadrul proiectului

de Adrian Viziteu

Scopul metodologiei de proiect este de a pune la dispozitie o metoda care sa poata fi aplicata indiferent de marime, tip, organizatie, locatie sau cultura. Acest lucru este posibil doar daca metodologia de gestionare a proiectului aleasa se bazeaza pe...

Management Proiecte

Identificarea riscurilor

de Adrian Viziteu

Scopul principal al pasului "Identificarea riscurilor" este de a recunoaste amenintarile si oportunitatile care pot afecta obiectivele proiectului. In acest sens sunt recomandate urmatoarele actiuni: • inregistrarea in Registrul ce priveste Riscurile...

Management Proiecte

Management Proiecte

Revizuirea statusului Etapei de Proiect

de Adrian Viziteu

Daca proiectul nu este verificat la intervale de timp regulate, apare pericolul de a scapa de sub control. Trebuie sa existe un echilibru intre planificarea in avans si reactiile la evenimentele proiectului. Pentru a putea lua decizii constiente si...

Contact • Raporteaza problemele din site
© Zeti - Toate drepturile rezervate • Info portal • Harta site
Proiect realizat de StudioWeb

Zeti
Imbunatatirea Business Case-ului Proiectului
Gradarea si gestionarea severitatii problemelor aparute in Proiect
Responsabilitatile referitoare la problemele si schimbarile aparute in proiect
Deciziile ce privesc problemele si ingrijorarile aparute in proiect
Caracteristicile Comisiei de Conducere a Proiectului
Nivelele de gestionare ale proiectului
Exemplu de prioritate si severitate
Adaptarea metodologiei de proiect in functie de tipul proiectului
Strategia ce priveste Gestionarea Configuratiei Proiectului
Stabilirea modului de control ce priveste problemele si schimbarile aparute in cadrul proiectului
Problemele aparute in cadrul proiectului
Configuratia Proiectului
Motivele (din Business Case) pentru care este nevoie de proiectul in cauza
Definirea schimbarilor in cadrul proiectului
Introducere in Business Case
Schimbarile Aparute in Proiect
Responsabilitatile ce privesc riscurile in cadrul proiectului, in raport cu componenta "Riscurile Proiectului"
Bugetul de risc
Riscurile Proiectului - Pasul Comunicarea amenintarilor si oportunitatilor
Definitia proiectului, in raport cu Organizarea Proiectului
Raspunsuri ce privesc riscurile identificate intr-un proiect
Aplicarea componentelor de proiect si formatul acestora
Exemplu de responsabil cu riscul si de persoana care actioneaza asupra riscului
Riscurile Proiectului - Pasul Implementarea raspunsului in ceea ce priveste riscul
Riscurile Proiectului - Pasul Planificarea Raspunsurilor ce privesc Riscurile in cadrul Proiectului
StudioWeb by PorticoGlobal