Rezolvati problemele de imprimare cu ajutorul Windows 8

Adaugarea site-urilor la favorite, utilizarea si organizarea preferintelor in Internet Explorer
link_category
Adrian Viziteu

Articol publicat de Adrian Viziteu

Imprimarea este o activitate destul de uzuala, dar cu atat de multe variabile – imprimante, drivere, hartie, toner – încat uneori imprimarea nu se desfasoara perfect. Daca intampinati probleme la imprimare, va prezentam cativa pasi pentru a incerca sa readuceti lucrurile la normal.

Verificati imprimanta

Multe probleme de imprimare sunt provocate de o imprimanta configurata incorect. Poate parea evident, dar asigurati-va ca firul de alimentare al imprimantei este introdus intr-o priza electrica, ca ați conectat corect cablul imprimantei intre imprimanta si PC (daca nu utilizati o imprimanta wireless) si ca ati pornit imprimanta. Daca imprimanta sau un alt dispozitiv se conecteaza la un dispozitiv de protectie la supratensiune sau la o sursa alternativa de energie, asigurati-va ca respectivul hardware este, de asemenea, conectat si pornit.

Daca imprimati la o imprimanta partajata sau la o imprimanta de rețea, asigurati-va ca toate PC-urile, routerele si imprimantele necesare sunt pornite.

Daca imprimați folosind o imprimanta wireless, consultati "De ce nu imi gsseste Windows dispozitivul wireless?" pentru informatii despre configurare.

Deschideti programul de depanare "Imprimanta" disponibil in Windows 8

Acest program de depanare se asigura ca exista o imprimanta conectata la PC-ul dumneavoastra si verifica daca imprimanta are hartie si toner in cantitati suficiente pentru imprimarea documentului.

Nota Pentru a va asigura ca aveti cele mai recente programe de depanare, PC-ul dumneavoastra trebuie sa fie conectat la Internet.

1. Atingeti sau faceti click pentru a deschide programul de depanare a imprimantei.

2. Urmati pasii indicati in depanator.

Actualizați driverele imprimantei

Imprimantele necesita software de driver pentru a functiona corespunzator. Driverele de imprimanta depasite, incompatibile sau deteriorate pot intrerupe comunicarea intre PC si imprimanta. Daca ati facut recent upgrade de la o versiune de Windows la alta, este posibil ca driverul de imprimanta curent sa fie pentru versiunea anterioara de Windows si nu pentru Windows 8. Dacă de curand ati avut pene de curent, virusi sau alte probleme la PC, este posibil ca si driverele sa fie deteriorate. Descarcarea si instalarea celui mai recent driver pentru imprimanta poate rezolva aceste tipuri de probleme.

Incercați unul modurile de mai jos de a gasi si de a instala un driver:

Utilizați Windows Update Windows Update poate descarca si instala automat actualizarile recomandate.

Pentru a deschide Windows Update, trageti cu degetul din marginea dreapta a ecranului (daca utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta jos al ecranului si miscati in sus indicatorul mouse-ului), atingeti sau faceti click pe optiunea "Setari", apoi pe optiunea "Modificare setari pentru PC", dupa care pe optiunea "Actualizare si recuperare".

Descarcati si instalati manual driverul Aveti posibilitatea sa cautati un driver pe site-ul web al producatorului dispozitivului. Incercati aceasta daca Windows Update nu poate gasi un driver pentru imprimanta si imprimanta nu a fost livrata cu software care instaleaza un driver. Aceasta este o optiune buna si daca PC-ul dumneavoastra nu are o unitate pentru discuri.

Instalați software de la producatorul imprimantei De exemplu, daca imprimanta a fost livrata impreuna cu un disc, discul respectiv poate contine software care instaleaza un driver pentru imprimanta. Introduceti discul si urmati instructiunile producatorului.

Nota Daca acesti pasi nu va ajuta, poate exista o problema cu hardware-ul imprimantei sau cu aplicatia din care imprimati. Consultati manualul imprimantei sau ajutorul pentru imprimanta.

Periodic pe Zeti sunt publicate articole pe teme legate de Managementul Proiectului, Continuitatea Afacerii si Asigurarea Calitatii. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, daca intr-unul din rolurile asociate doresti sa te specializezi, sa te certifici, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi la newsletter-ul Zeti, pentru a te putea notifica de fiecare data cand publicam articole noi.

Spune-ti parerea

Management Proiecte

Management Proiecte

Inmanarea, transferul Elementelor de Proiect

de Adrian Viziteu

Elementele proiectului trebuie inmanate, transferate grupurilor Operational si Intretinere, inainte ca proiectul sa fie incheiat. Inamanarea, transferul elementelor proiectului poate fi realizata toata deodata sau abordarea proiectului poate include...

Management Proiecte

Management Proiecte

Examinarea problemelor aparute in proiect

de Adrian Viziteu

Acest pas examineaza problema prin intermediul analizei realizate cu scopul de a determina impactul pe care problema il are asupra proiectului. Managerul de Proiect trebuie sa ia in considerare daca este necesara o analiza a impactului, luand in calcul, in...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Exemplu de structura de descompunere a riscului

de Adrian Viziteu

Riscurile financiare pot determina sau include riscuri ce privesc moneda in care se tranzactioneaza, riscuri ce privesc extinderea creditelor existente si riscuri ce privesc esecurile fata de clienti. Esecurile fata de clienti pot determina sau include...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Definirea momentelor importante dintr-un proiect

de Adrian Viziteu

Un moment important intr-un proiect, in cadrul si contextul programului de lucru, marcheaza indeplnirea unui set de actvitati cheie, foarte importante. Un astfel de moment important poate insemna finalizarea unui Pachet de Lucru, a unei etape tehnice...

Management Proiecte

Definirea schimbarilor in cadrul proiectului

de Adrian Viziteu

Controlul problemelor si schimbarilor aparute in proiect Procedurile ce privesc controlul schimbarilor din proiect asigura faptul ca toate problemele si schimbarile care pot afecta baza proiectului deja agreata sunt identificate, evaluate si fie...

Management Proiecte

Derularea de actiuni corective

de Adrian Viziteu

Schimbarile si ajustarile in proiect trebuie deruulate intr-o maniera rationala, chiar si atunci cand acestea par sa fie foarte usor de gestionat si de incadreaza in tolerantele impuse. In derularea actiunilor corective, obiectivul este acela de a...

Management Proiecte

Ce reprezinta riscul in contextul proiectului?

de Adrian Viziteu

In contextul unui proiect, obiectivele proiectului sunt cele care sunt supue riscului. Acestea vor include finalizarea proiectului prin indeplinirea unor sarcini bine stabilite la inceputul proiecutlui, tinand cont de timp, costuri, calitate, scop,...

Management Proiecte

Management Proiecte

Revizuirea statusului Etapei de Proiect

de Adrian Viziteu

Daca proiectul nu este verificat la intervale de timp regulate, apare pericolul de a scapa de sub control. Trebuie sa existe un echilibru intre planificarea in avans si reactiile la evenimentele proiectului. Pentru a putea lua decizii constiente si...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Contact • Raporteaza problemele din site
© Zeti - Toate drepturile rezervate • Info portal • Harta site
Proiect realizat de StudioWeb

Zeti
Imbunatatirea Business Case-ului Proiectului
Gradarea si gestionarea severitatii problemelor aparute in Proiect
Responsabilitatile referitoare la problemele si schimbarile aparute in proiect
Deciziile ce privesc problemele si ingrijorarile aparute in proiect
Caracteristicile Comisiei de Conducere a Proiectului
Nivelele de gestionare ale proiectului
Exemplu de prioritate si severitate
Adaptarea metodologiei de proiect in functie de tipul proiectului
Strategia ce priveste Gestionarea Configuratiei Proiectului
Stabilirea modului de control ce priveste problemele si schimbarile aparute in cadrul proiectului
Problemele aparute in cadrul proiectului
Configuratia Proiectului
Motivele (din Business Case) pentru care este nevoie de proiectul in cauza
Definirea schimbarilor in cadrul proiectului
Introducere in Business Case
Schimbarile Aparute in Proiect
Responsabilitatile ce privesc riscurile in cadrul proiectului, in raport cu componenta "Riscurile Proiectului"
Bugetul de risc
Riscurile Proiectului - Pasul Comunicarea amenintarilor si oportunitatilor
Definitia proiectului, in raport cu Organizarea Proiectului
Raspunsuri ce privesc riscurile identificate intr-un proiect
Aplicarea componentelor de proiect si formatul acestora
Exemplu de responsabil cu riscul si de persoana care actioneaza asupra riscului
Riscurile Proiectului - Pasul Implementarea raspunsului in ceea ce priveste riscul
Riscurile Proiectului - Pasul Planificarea Raspunsurilor ce privesc Riscurile in cadrul Proiectului
StudioWeb by PorticoGlobal