Restaurarea, reimprospatarea sau resetarea PC-ului dumneavoastra

Adaugarea site-urilor la favorite, utilizarea si organizarea preferintelor in Internet Explorer
link_category
Adrian Viziteu

Articol publicat de Adrian Viziteu

Daca intampinati probleme cu PC-ul, puteti incerca sa-l restaurati, reimprospatati sau resetati.

Restaurarea PC-ului este un mod de a anula modificarile recente de sistem pe care le-ati efectuat.

Reimprospatarea PC-ului reinstaleaza Windows 8 si va pastrează fisierele si setarile personale. De asemenea, reimprospatarea pastreaza aplicatiile livrate impreună cu PC-ul si aplicatiile instalate din "Windows Store".

Resetarea PC-ului reinstaleaza sistemul de operare Windows 8, dar va sterge fisierele, setarile si aplicatiile, cu exceptia aplicatiilor livrate impreună cu PC-ul.

Daca doriti sa faceti backup si sa va restaurati fisierele personale folosind optiunea "Istoric fisiere", consultati articolul "Configurarea unei unitati pentru Istoric fisiere" disponibil in site.

Restaurarea PC-ului la un punct anterior din timp

Daca credeti ca o aplicatie sau un driver instalat recent a provocat probleme cu PC-ul, puteti restaura Windows 8 la un punct anterior din timp, numit punct de restaurare. Restaurarea sistemului nu va modifica fisierele personale, dar poate sterge aplicațiile si driverele instalate recent.

Nota Restaurarea sistemului nu este disponibila pentru Windows RT 8.1.

Nota Windows 8 creeaza automat un punct de restaurare cand instalati noi aplicatii desktop si actualizari Windows, daca ultimul punct de restaurare este mai vechi de 7 zile. De asemenea, puteti sa creati oricand un punct de restaurare manual.

Pasi de urmat in vederea restaurarii PC-ului la un punct anterior din timp

1. Trageti cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, apoi atingeti optiunea "Cautare".

Daca utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta sus al ecranului, miscati in jos indicatorul mouse-ului, apoi faceti clic pe optiunea "Cautare".

2. Introduceti ca termen de cautare "Panou de control" in caseta de cautare, apoi atingeti sau faceti click pe "Panou de control".

3. Introduceti ca termen de cautare "Recuperare in caseta de cautare din "Panou de control", apoi atingeti sau faceti clic pe optiunea "Recuperare".

4. Atingeti sau faceti click pe "Deschidere Restaurare sistem", apoi urmati instrucțiunile afisate pe ecran.

Reîmprospatarea PC-ului fara a modifica fisierele

Dacă PC-ul nu functioneaza la fel de bine ca inainte si nu stiti de ce, puteti sa reimprospatati PC-ul fara a sterge fisiere personale sau a modifica setarile.

Nota Este posibil sa vi se solicite sa introduceti discuri sau suportul de recuperare livrat cu PC-ul. Consultati informatiile livrate impreună cu PC-ul pentru a vedea daca producatorul PC-ului a furnizat aceste discuri sau suporturi. In unele cazuri, este posibil sa le fi creat dumneavoastra atunci cand ati configurat PC-ul pentru prima data.

Nota Daca ati facut upgrade PC-ului de la Windows 8 la Windows 8.1, iar PC-ul dumneavoastra are o partiție de recuperare Windows 8, reimprospatarea PC-ului va restaura Windows 8. Va trebui sa faceți upgrade la Windows 8.1 dupa terminarea reimprospatarii.

Avertisment Aplicatiile instalate de pe site-uri web si DVD-uri vor fi sterse. Aplicatiile livrate impreuna cu PC-ul si cele instalate din "Windows Store" vor fi reinstalate. Dupa reimprospătarea PC-ului, Windows 8 plaseaza pe desktop o lista cu aplicațiile sterse.

Pasi de urmat in vederea reimprospatarii PC-ului

1. Trageti cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, atingeti optiunea "Setari", apoi atingeti optiunea "Modificare setari pentru PC".

Dacă utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta jos al ecranului, miscati in sus indicatorul mouse-ului, faceti click pe optiunea "Setari", apoi faceti click pe optiunea "Modificare setari pentru PC".

2. Atingeti sau faceti click pe optiunea "Actualizare si recuperare", apoi pe optiunea "Recuperare".

3. Sub optiunea "Reimprospatati PC-ul fără a modifica fișierele", atingeti sau faceti click pe optiunea "Incepeți".

4. Urmați instructiunile afisate pe ecran.

Eliminati tot si reinstalati Windows 8

Daca doriti sa readuceti PC-ul la starea inițiala, puteti sa il resetati complet.

Nota Este posibil sa vi se solicite sa introduceți discuri sau suportul de recuperare livrat cu PC-ul. Consultati informatiile livrate impreuna cu PC-ul pentru a vedea daca producatorul PC-ului a furnizat aceste discuri sau suporturi. In unele cazuri, este posibil sa le fi creat atunci cand ati configurat PC-ul pentru prima data.

Nota Daca ati facut upgrade PC-ului de la Windows 8 la Windows 8.1, iar PC-ul dumneavoastra are o partitie de recuperare Windows 8, resetarea PC-ului va restaura Windows 8. Va trebui sa faceti upgrade la Windows 8.1 dupa terminarea resetarii.

Avertisment Toate fisierele dumneavoastra personale vor fi sterse si setarile vor fi resetate. Toate aplicatiile pe care le-ati instalat vor fi eliminate. Doar aplicatiile livrate impreună cu PC-ul vor fi reinstalate.

Pasi de urmat pentru a reseta PC-ul

1. Trageti cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, atingeti optiunea "Setari", apoi atingeti optiunea "Modificare setari pentru PC".

Daca utilizati un mouse, indicati spre coltul din dreapta jos al ecranului, miscati in sus indicatorul mouse-ului, faceti click pe optiunea "Setari", apoi faceti click pe optiunea "Modificare setari pentru PC".

2. Atingeti sau faceti click pe optiunea "Actualizare si recuperare", apoi pe optiunea "Recuperare".

3. Sub optiunea "Eliminați totul si reinstalati Windows", atingeti sau faceti click pe optiunea "Incepeți".

4. Urmati instrucțiunile afisate pe ecran.

Nota Vi se va solicita sa alegeti daca doriti sa stergeti datele rapid sau in intregime. Daca alegeti sa stergeti datele rapid, este posibil ca unele date sa fie recuperate, utilizand un software special. Daca alegeti sa stergeti datele complet, procesul va dura mai mult timp, insa recuperarea datelor este mai puțin probabila.

Periodic pe Zeti sunt publicate articole pe teme legate de Managementul Proiectului, Continuitatea Afacerii si Asigurarea Calitatii. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, daca intr-unul din rolurile asociate doresti sa te specializezi, sa te certifici, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi la newsletter-ul Zeti, pentru a te putea notifica de fiecare data cand publicam articole noi.

Spune-ti parerea

Management Proiecte

Riscurile majore asociate proiectului

de Adrian Viziteu

O oportunitate poate oricand sa fie suprascrisa de un risc. Deci, pentru a putea judeca obiectiv justificarea proiectului din perspectiva afacerilor companiei, conducerea proiectului trebuie sa inteleaga nu numai beneficiile si costurile proiectului,...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Procedura ce priveste Configuratia Proiectului

de Adrian Viziteu

Procedurile ce privesc Configuratia Proiectului pot varia, dar in principal acestea se compun din 5 activitati principale: • Planificarea • Identificarea componentelor elementelor care alcatuiesc proiectul • Controlul schimbarilor aparute in proiect •...

Management Proiecte

Mecanisme de control bazate pe evenimente si timp

de Adrian Viziteu

Exista 2 tipuri de mecanisme de control al proiectului, pe toata perioada sa de derulare: • Mecanisme de control raportate la evenimentele proiectului Aceste mecanisme de control sunt derulate in momentul in care care un eveniment are loc in cadrul...

Management Proiecte

Exemplu de Business Case neverificat

de Adrian Viziteu

Un proiect al carui scop a fost acela de a construi o atractie turistica in Londra a fost justificat in baza faptului ca va putea sa atraga 12 milioane de vizitatori in primul an. Numarul de vizitatori proiectat a determinat veniturile care ar fi...

Management Proiecte

Management Proiecte

Elaborarea Business Case-ului

de Adrian Viziteu

In metodologia de proiect, Directorul de proiect este responsabil cu elaborarea Business Case-ului. Acest lucru nu inseamna ca Directorul de Proiect va scrie Business Case-ul, ci presupune ca Directorul de Proiect se se asigure de faptul ca Business...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Jurnalul Zilnic al Proiectului

de Adrian Viziteu

Jurnalul Zilnic al Proiectului este folosit pentru a inregistra problemele sau ingrijorarile de care se poate ocupa Managerul de Proiect in mod informal. Problemele inregistrate in prima faza in Jurnalul Zilnic pot fi ulterior transferate in Registrul...

Management Proiecte

Initierea Proiectului - obiectiv

de Adrian Viziteu

Obiectivul procesului Initierea Proiectului este de a asigura faptul ca exista o intelegere comuna asupra: • motivelor datorita carora proiectul trebuie realizat, beneficiilor asteptate si a faptului ca exista o intelegere ce priveste riscurile asociate •...

Management Proiecte

Directorul de Proiect

de Adrian Viziteu

Chiar daca Comisia de Conducere a Proiectului este responsabila in ceea ce priveste proiectul, Directorul de Proiect, avand suport din partea Reprezentantului Utilizatorilor si a Reprezentantului Furnizorului Proiectului, este in final responsabil de...

Management Proiecte

Introducere in Business Case

de Adrian Viziteu

Scopul Business Case-ului Scopul Business Case-ului este (1) de a stabili mecanismele care evalueaza daca proiectul este si are toate sansele sa ramana viabil si realizabil si (2) de a ajuta in procesul de decizie ce priveste nivelul de investitie...

Management Proiecte

Contact • Raporteaza problemele din site
© Zeti - Toate drepturile rezervate • Info portal • Harta site
Proiect realizat de StudioWeb

Zeti
Imbunatatirea Business Case-ului Proiectului
Gradarea si gestionarea severitatii problemelor aparute in Proiect
Responsabilitatile referitoare la problemele si schimbarile aparute in proiect
Deciziile ce privesc problemele si ingrijorarile aparute in proiect
Caracteristicile Comisiei de Conducere a Proiectului
Nivelele de gestionare ale proiectului
Exemplu de prioritate si severitate
Adaptarea metodologiei de proiect in functie de tipul proiectului
Strategia ce priveste Gestionarea Configuratiei Proiectului
Stabilirea modului de control ce priveste problemele si schimbarile aparute in cadrul proiectului
Problemele aparute in cadrul proiectului
Configuratia Proiectului
Motivele (din Business Case) pentru care este nevoie de proiectul in cauza
Definirea schimbarilor in cadrul proiectului
Introducere in Business Case
Schimbarile Aparute in Proiect
Responsabilitatile ce privesc riscurile in cadrul proiectului, in raport cu componenta "Riscurile Proiectului"
Bugetul de risc
Riscurile Proiectului - Pasul Comunicarea amenintarilor si oportunitatilor
Definitia proiectului, in raport cu Organizarea Proiectului
Raspunsuri ce privesc riscurile identificate intr-un proiect
Aplicarea componentelor de proiect si formatul acestora
Exemplu de responsabil cu riscul si de persoana care actioneaza asupra riscului
Riscurile Proiectului - Pasul Implementarea raspunsului in ceea ce priveste riscul
Riscurile Proiectului - Pasul Planificarea Raspunsurilor ce privesc Riscurile in cadrul Proiectului
Pregatirea estimarilor
Durata etapelor de gestionare a proiectului
Mecanismele de Control pe care Comisia de Conducere a Proiectului le are la dispozitie in cadrul proiectului
Nivelele de Exceptii in cadrul proiectului
Identificarea Contextului ce priveste Riscul
Elaborarea Strategiei ce priveste Gestionarea Configuratiei Proiectului
Definirea secventelor ce privesc activitatile derulate in cadrul proiectului
Adaptarea metodologiei de proiect in functie de tipul proiectului
Inregistrarea lectiilor invatate anterior
Actiuni recomandate, actiuni ce privesc directia impusa proiectului
Responsabilitatile ce privesc inregistrarea lectiilor invatate anterior
Anterior planificarii, obligatoriu - Elaborarea sablonului Planului Proiectului
Actiuni recomandate, actiuni ce privesc primirea Pachetelor de Lucru finalizate
Adaptarea metodologiei de proiect pentru un proiect simplu
Reprezentantul Furnizorului Proiectului (Dezvoltatorul proiectului)
StudioWeb by PorticoGlobal