Descarcarea fisierelor de pe Internet folosind Internet Explorer din Windows 8

Adaugarea site-urilor la favorite, utilizarea si organizarea preferintelor in Internet Explorer
link_category
Adrian Viziteu

Articol publicat de Adrian Viziteu


Descarcarea imaginilor, aplicatiilor si a altor fisiere de pe Internet

Exista multe tipuri de fisiere pe care le puteti descarca de pe web - documente, imagini, videoclipuri, aplicatii, extensii si bare de instrumente pentru browserul dumneavoastra, iar acestea sunt doar cateva exemple.

Atunci cand atingeti sau faceti clic pe un fisier pe care doriti sa-l descarcati, Internet Explorer va va intreba ce doriti sa faceti cu fisierul. Iata cateva actiuni pe care le veti putea efectua, in functie de tipul de fisier pe care il descarcati:

 • Deschideti fisierul pentru a-l vizualiza, dar nu-l salvati pe PC.
 • Salvati fisierul pe PC in locatia implicita de descarcare. Dupa ce Internet Explorer executa o scanare de securitate si termina de descarcat fisierul, puteti alege sa deschideti fisierul, sa deschideti folderul in care este stocat sau sa-l vizualizati in Managerul de descarcari.
 • Salvati ca folosind un alt nume, tip sau locatie de descarcare pentru fisier pe PC.
 • Executati aplicatia, extensia sau alt tip de fisier. Dupa ce Internet Explorer ruleaza o scanare de securitate, fisierul se va deschide si va rula pe PC.
 • Anulati descarcarea si reveniti la navigare pe web.


De asemenea, puteti salva fisiere mai mici - cum ar fi imagini unice - pe PC: apasati si apasati continuu (sau faceti clic dreapta) imaginea, linkul sau fisierul pe care doriti sa le salvati, apoi alegeti Salvati imaginea. Daca utilizati Internet Explorer pe desktop, faceti clic dreapta pe imagine sau pe link si alegeti Salvati imaginea ca sau Salvati tinta ca.

Gasirea fisierelor pe care le-ati descarcat pe PC-ul dumneavoastra

Managerul de descarcari monitorizeaza imaginile, documentele si alte fisiere pe care le descarcati de pe web. Fisierele descarcate sunt salvate automat in folderul Descarcari. Acest folder se afla de obicei pe unitatea unde este instalat Windows (de exemplu, C:\utilizatori\numele dvs.\descarcari). Puteti muta intotdeauna descarcarile din folderul Descarcari in alte locuri de pe PC. Pentru a vizualiza fisierele pe care le-ati descarcat in timp ce utilizati Internet Explorer, procedati astfel:

1. Pe ecranul Start, atingeti sau faceti clic pe Internet Explorer pentru a deschide Internet Explorer.

2. Trageti cu degetul in sus din partea de jos a ecranului (sau faceti clic dreapta) pentru a afisa comenzile aplicatiei.

3. Atingeti sau faceti clic pe butonul Instrumente pagina, apoi atingeti sau faceti clic pe Vizualizati descarcarile. Selectati descarcarea pe care o doriti, apoi alegeti una dintre actiunile urmatoare:

 • Atingeti sau faceti clic pe Rulati pentru a deschide si a rula fisierul pe care l-ati descarcat.
 • Atingeti sau faceti clic pe Deschideti locatia programului pentru a vizualiza locul unde este stocat fisierul pe PC-ul dvs.
 • Atingeti sau faceti clic pe Stergeti programul pentru a sterge fisierul.
 • Atingeti sau faceti clic pe Goliti pentru a elimina fisierul din lista de descarcari.
 • Atingeti sau faceti clic pe Golire lista pentru a elimina toate fisierele din lista de descarcari.

Vizualizarea fisierelor descarcate pe desktop

1. Deschideti desktopul, apoi atingeti sau faceti clic pe pictograma Internet Explorer pe bara de activitati.

2. Atingeti sau faceti clic pe butonul Instrumente, apoi atingeti sau faceti clic pe Vizualizati descarcarile.

Schimbarea folderului implicit de descarcare pe PC-ul dumneavoastra

Pentru a schimba locatia implicita unde sunt stocate descarcarile pe PC-ul dvs., urmati pasii de mai jos:

1. Deschideti desktopul, apoi atingeti sau faceti clic pe pictograma Internet Explorer pe bara de activitati.

2. Atingeti sau faceti clic pe butonul Instrumente, apoi atingeti sau faceti clic pe Vizualizati descarcarile.

3. In caseta de dialog Vizualizati descarcarile, atingeti sau faceti clic pe Optiuni in coltul din stanga jos.

4. Alegeti o alta locatie implicita de descarcare atingand sau facand clic pe Rasfoire, apoi atingeti sau faceti clic pe OK cand ati terminat.

Anumite fisiere nu se deschid in Internet Explorer

Internet Explorer utilizeaza programe de completare cum ar fi Adobe Reader pentru a vizualiza unele fisiere in browser. Internet Explorer este proiectat sa fie o experienta fara programe de completare, iar fisierul poate trebuie deschis cu o alta aplicatie. Daca puteti salva fisierul pe PC, veti putea alege aplicatia cu care sa il deschideti.

Daca utilizati Internet Explorer pentru desktop, este posibil sa aveti o versiune mai veche a programului de completare, care trebuie actualizata. Aflati mai multe despre cum sa Gestionati programele de completare in Internet Explorer citind articolul din site, folosind motorul de cautare disponibil pe Articole by PorticoGlobal.

Despre avertismentele de descarcare si securitate

Atunci cand descarcati un fisier, Internet Explorer cauta indicii ca descarcarea este rau intentionata sau potential daunatoare pentru PC-ul dvs. Daca Internet Explorer considera ca o descarcare pare suspecta, veti fi anuntat pentru a putea decide daca sa salvati, sa rulati sau sa deschideti fisierul. Nu toate fisierele cu privire la care sunteti avertizat sunt rau intentionate, dar este important sa va asigurati ca aveti incredere in site-ul de pe care descarcati si ca vreti intr-adevar sa descarcati fisierul.

Daca vedeti un avertisment de descarcare care va spune ca Editorul acestui program nu a putut fi verificat, aceasta inseamna ca Internet Explorer nu recunoaste site-ul sau organizatia care va solicita sa descarcati fisierul. Asigurati-va ca recunoasteti si aveti incredere in editor inainte de salva sau de a deschide descarcarea.

Folosind motorul de cautare din site, aflati mai multe despre modul cum SmartScreen contribuie la protejarea dumneavoastra si despre Erorile de certificat care pot determina avertizarile de descarcare.

Descarcarea fisierelor de pe web prezinta intotdeauna riscuri. Iata cateva masuri de precautie pentru a proteja PC-ul atunci cand descarcati fisiere:

 • Instalati si utilizati un program antivirus.
 • Descarcati fisiere doar de pe site-uri de incredere.
 • Daca fisierul are o semnatura digitala, asigurati-va ca semnatura este valida si ca fisierul provine de la o locatie de incredere. Pentru a vedea semnatura digitala, atingeti sau faceti clic pe linkul editorului in caseta de dialog cu avertismentul de securitate care se deschide atunci cand descarcati pentru prima data fisierul.

Periodic pe Zeti sunt publicate articole pe teme legate de Managementul Proiectului, Continuitatea Afacerii si Asigurarea Calitatii. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, daca intr-unul din rolurile asociate doresti sa te specializezi, sa te certifici, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi la newsletter-ul Zeti, pentru a te putea notifica de fiecare data cand publicam articole noi.

Spune-ti parerea

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Specificatile Noi Aparute in Proiect

de Adrian Viziteu

Specificatiile noi aparute in Proiect sunt: • instruirea in ceea ce priveste rezolvarea noilor specificatii • amanarea deciziei in cea ce priveste noile specificatii • solicitatea unui Plan al Exceptiei aparute in Proiect, daca cererea de schimbare nu poate fi...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Progresul realizat in cadrul proiectului

de Adrian Viziteu

Scopul progresului este de a stabili mecanismele de monitorizare a realizarilor in cadrul proiectului si de comparare a acestora cu cele planificate initial, punand astfel la dispozitie o modalitate de a observa clar daca obiectivele proiectului raman...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Autorizarea unui Pachet de Lucru

de Adrian Viziteu

Ar fi foarte haotic si nepotrivit ca membrii echipei de proiect sa inceapa activitati oricand acestia ar dori. Trebuie sa existe un nivel de autonomie in cadrul echipei de proiect, dar in acest fel sigur ar aparea probleme la care acestia nu s-ar fi...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Pregatirea estimarilor

de Adrian Viziteu

Decizia ce priveste cat de mult timp si cate resurse sunt necesare pentru indeplinirea unei sarcini de lucru la standardele de performanta acceptate trebuie realizata prin identificarea tipului de resursa necesara. Anumite competente pot fi obligatorii, in...

Management Proiecte

Management Proiecte

Management Proiecte

Controlul calitatii in cadrul proiectului

de Adrian Viziteu

Controlul calitatii se concentreaza pe tehnicile operationale si pe activitatile folosite de cei implicati in proiect pentru a indeplini cerintele ce privesc calitatea. Exemple: • prin inspectia ce priveste calitatea sau dupa caz, testarea • prin...

Contact • Raporteaza problemele din site
© Zeti - Toate drepturile rezervate • Info portal • Harta site
Proiect realizat de StudioWeb

Zeti
Imbunatatirea Business Case-ului Proiectului
Gradarea si gestionarea severitatii problemelor aparute in Proiect
Responsabilitatile referitoare la problemele si schimbarile aparute in proiect
Deciziile ce privesc problemele si ingrijorarile aparute in proiect
Caracteristicile Comisiei de Conducere a Proiectului
Nivelele de gestionare ale proiectului
Exemplu de prioritate si severitate
Adaptarea metodologiei de proiect in functie de tipul proiectului
Strategia ce priveste Gestionarea Configuratiei Proiectului
Stabilirea modului de control ce priveste problemele si schimbarile aparute in cadrul proiectului
Problemele aparute in cadrul proiectului
Configuratia Proiectului
Motivele (din Business Case) pentru care este nevoie de proiectul in cauza
Definirea schimbarilor in cadrul proiectului
Introducere in Business Case
Schimbarile Aparute in Proiect
Responsabilitatile ce privesc riscurile in cadrul proiectului, in raport cu componenta "Riscurile Proiectului"
Bugetul de risc
Riscurile Proiectului - Pasul Comunicarea amenintarilor si oportunitatilor
Definitia proiectului, in raport cu Organizarea Proiectului
Raspunsuri ce privesc riscurile identificate intr-un proiect
Aplicarea componentelor de proiect si formatul acestora
Exemplu de responsabil cu riscul si de persoana care actioneaza asupra riscului
Riscurile Proiectului - Pasul Implementarea raspunsului in ceea ce priveste riscul
Riscurile Proiectului - Pasul Planificarea Raspunsurilor ce privesc Riscurile in cadrul Proiectului
Exemplu de responsabilitati ce privesc numirea Directorului de Proiect si a Managerului de Proiect
Activitati recomandate, activitati ce privesc inmanarea, transferul elementelor de proiect
Aplicarea termenilor specifici si limbajului specific, in raport cu metodologia de proiect
Reprezentantul Utilizatorilor
Scopul calitatii in contextul metodologiei de gestionare a proiectului
Calcularea costurilor si a totalului de resurse necesare proiectului
Elaborarea Strategiei ce priveste Gestionarea Riscurilor Proiectului
Responsabilitatile ce privesc raportarea finalului unei etape de proiect
Exemplu de structura de descompunere a riscului
Implicarea partilor care detin interese in proiect
Acceptarea unui Pachet de Lucru
Responsabilitatile ce privesc pregatirea inchierii premature a proiectului
Strategia ce priveste Gestionarea Calitatii in cadrul Proiectului
Recomandarea ce priveste incheierea proiectului
StudioWeb by PorticoGlobal